avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... conditia CASCO valabilitate doar pentru anumite ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

conditia CASCO valabilitate doar pentru anumite persoane

Buna seara!
Am incheiat un contract de leasing si, evident, o polita RCA, de viata si un CASCO.
Problema mea e urmatoarea:
in conditii la asig CASCO se specifica acoperirea riscurilor daca masina este condusa de sotul/sotia si rudele de grad 1 si 2.
Eu si tatal copilului meu nu suntem casatoriti dar el va conduce masina in majoritatea timpului. Ce se poate face pentru a extinde valabilitatea si in cazul producerii unui eveniment cand masina este condusa de el?
Se poate face ceva la notariat/ Pot cere companiei o asemenea extindere?
Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:41, 17 August 2009
Polita Casco , o incheiati pentru autoturism. Despagubirile vi se dau pentru avariile autoturismului. Polita Casco, nu se incheie pentru persoane si nu are importanta cine conduce masina.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Din pacate, nu este asa.
Exista Casco doar pentru conducere exclusiva, exista plata suplimentara a primei pentru conducere alte persoane.
Conditiile de asigurare, la cazuri in care nu se plateste despagubirea, pot cuprinde aceste specificatii cum ca este valabil doar daca masina este condusa de anumite persoane. Fiecare asigurator isi "alege" si nimeni nu le poate interzice.
Probabil ca ar trebui sa iau legatura direct cu asiguratorul ASTRA pentru a ma lamuri.
tot la Astra mi am incheiat si eu polita Casco,si nu ma intrebat nimeni cine va conduce autoturismul.
Pai nici n-au interesul!
Intamplarea face ca am peste 7 ani in domeniul acesta si in prezent lucrez la o mare astfel de companie.
Stiu exact ce vorbesc.
Probabil ca niciun agent nu pune accent pe aceste conditii dar adevarul este ca asiguratorul va poate respinge plata unei despagubiri in cazul in care masina a fost condusa de alta persoana decat cele specificate in conditii.
flipi a scris:

Polita Casco , o incheiati pentru autoturism. Despagubirile vi se dau pentru avariile autoturismului. Polita Casco, nu se incheie pentru persoane si nu are importanta cine conduce masina.

Din pacate , exista asiguratori care in conditiile generale CASCO, au o asemenea prevedere privind conducerea autoturismului.Problema o rezolva tot ei printr-un supliment la polita (cu ceva bani in plus, desigur;), la solicitarea asiguratului.Acordati mare atentie(cititi neaparat) conditiilor de asigurare.Majoritatea asiguratilor n-o fac si se trezesc fara anumite riscuri cuprinse in asigurare( dupa ce se bucura la pretul scazut platit).E bine de suplimentat polita inainte de a se produce vreun eveniment neacoperit.

Alte discuții în legătură

Rca ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna ziua.sunt posesorul unui autoturism si am achitata rca la zi.doresc sa stiu ce se intampla in cazul in care vehiculul este implicat intr-un accident dar ... (vezi toată discuția)
Am terminat leasingul.nu am r.c.a.in o luna pe ce nume fac asigurarea? ioana.2009 ioana.2009 am avut leasingul pe r.c.i.. am terminat cu ei,dar acum o inmatriculez pe p.j.,cu totul alta decat cea trecuta la utilizator.in timpul lunii in care nu am ... (vezi toată discuția)
Cum se poate utiliza asigurarea de viata intr-un contract de leasing anamariacelik anamariacelik buna ziua, o persoana care a contractat un leasing auto a avut un accident (cu un alt autoturism), fapt care a dus la imposibilitatea de a gasi un loc de ... (vezi toată discuția)