avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA

buna ziua.sunt posesorul unui autoturism si am achitata rca la zi.doresc sa stiu ce se intampla in cazul in care vehiculul este implicat intr-un accident dar este condus de o alta persoana decat cea care apare pe asigurarea rca.la rubrica utilizator nu este trecut nimeni.acolo am inteles ca trebuie trecuta daca doresc o persoana cu nume,cnp,etc.exista diferente intre cazuri,daca sunt sau nu si eu in masina?persoana care conduce trebuie sa aiba procura?se mai intampla sa lasi si alte persoane sa conduca vehiculul,dar vreau sa stiu ce se intampla in aceste cazuri.este un motiv pt. asigurator sa nu plateasca despagubiri pt. vehiculul avariat?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:49, 23 Februarie 2013
nu este un motiv pentru asigurator sa nu plateasca eventuale despagubiri in cazul aparitiei evenimentului asigurat, stati linistit nu trebuie sa completati nimic si nici procura nu trebuie sa intocmiti
Termenul de "utilizator" este destinat utilizatorului din contractele de leasing, unde proprietar este soc. de leasing pana la plata integrala a contractului, respectiv transferului de proprietate catre utilizator.
Orice autovehicul poate fi condus si de o alta persoana cu acordul proprietarului, iar in caz de accident, asiguratorul va acorda despagubiri atat pentru polita RCA cat si pentru cea CASCO (daca exista).
O mica precizare privind polita CASCO: Unii asiguratori prevad aceasta acoperire numai prin acceptarea/plata clauzei suplimentare "Conducere de catre alte persoane"
Asiguratorul plateste dauna asiguratului (persoanei trecuta pe polita de asigurare). In cazul in care autoturismul este condus de o alta persoana dosarul de dauna se intocmeste pe numele asiguratului, care va trebui sa faca toate formalitatile ce se impun in asemenea cazuri. Asiguratul poate imputernici persoana care a condus autoturismul sa-l reprezinte la asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditia casco valabilitate doar pentru anumite persoane mirelastc mirelastc Buna seara! Am incheiat un contract de leasing si, evident, o polita RCA, de viata si un CASCO. Problema mea e urmatoarea: in conditii la asig CASCO se ... (vezi toată discuția)
Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)