Fac parte din Comit Exec al unei Asoc de Propr (AP) si avem o nelamurire: pentru un om de serviciu care va primi un sal net/ luna de 800 ron care este sal brut care va fi mentionat in CIM al sau? Stiu ca noi, ca asoc, mai platim niste taxe catre stat, acelea nu sunt mentionate in CIM. Mentionez ca nu are copii in ingrijire si mai are un alt CIM la alta AP.
Multumesc.
De la data de 01.05.2016, aveti obligatia de a asigura salariatului un salariu minim de 1250 lei pe luna, la un program de 8 ore/zi, respectiv 40 ore/saptamana. Angajarea cu program de lucru mai mic de 8 ore/zi, implica asigurarea, proportional cu timpul lucrat, a salariului minim de 1250 lei/luna.
La noi este incadrat cu 4h/ zi, ceea ce inseamna ca la cealalta AP are functia de baza.
Ca sa aduc detalii care ar putea conta: vechiul ingrijitor avea trecut in al sau CIM un sal brut de 1086, contabila spunand ca pe noi ne costa in total 1335 ron/ luna, iar celui nou contabila ii trece in CIM sal brut de 1401 ron/ luna. Intrebata de ce nu este acelasi brut, pt ca este acelasi net, a explicat ca sunt acele taxe pe care noi le plateam catre stat (1335-1086=249) la care se adauga detaliul ca suntem doua AP la care el are CIM. Nu am inteles de ce aceasta diferenta intre cele doua "bruturi".
Concediu medical
taky_mika
buna ziua cine poate sa-mi raspunda la o intrebare sau sa ma lamureasca intr-o problema.am avut concediu medical 3 zile .din 12 -14 august adica pana ieri.azi ... (vezi toată discuția)
Plata concediu
kamytza01
buna ziua, domnule avocat!
va rog sa ma ajutati in vederea rezolvarii unei probleme.
am lucrat la un magazin alimentar, ca vanzatoare de pe 24.10.2014 ... (vezi toată discuția)