avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare mostenire de la mostenitori fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare mostenire de la mostenitori fara succesiune

Buna ziua.Pot cumpara un teren de la mostenitori,si dupa aceea sa ma ocup de intabulare?Ar fi vorba de timp.Mostenitorii se pot intalni sa semneze ,dar nu pot sta mai mult de doua zile.Nu stiu cum sa procedez.Ei nu au dezbatut succesiunea.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:21, 6 Mai 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa dezbata intai succesiunea. Nu se poate vanzare fara extras de carte funciara, ceea ce presupune cadastru si intabulare. Poate sa faca procura cuiva sa se ocupe, si procura sa va vanda ulterior.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa discuati cu mostenitorii si sa formuleze procura pentru cineva astfel incat sa se dezbata succesiunea, sa se faca intabularea si apoi sa va vanda.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate vinde fara dezbatere succesiune,certificat mostenitor,cadastru,intabulare CF,extras carte CF ptr.vanzare.
Multumesc pentru raspuns.Poate sa dezbata succesiunea altcineva in numele mostenitorilor daca are procura?Pentru ca as face un act la notar ca le-am dat banii .Poate sa-mi faca mie procura ,dupa care sa-i vand sotiei?Sau trebuie cineva din afara familiei? In cazul in care nu se poate asa ,si ma inteleg sa facem actele mai tarziu,si le dau un avans cu un precontract de vanzare al terenului ,ce sanse am sa se razgandeasca,sa-mi dea avansul inapoi,si sa vanda altcuiva?Cum pot evita o astfel de neplacere?
Dezbaterea succesorala poate fi realizata de o terta persoana, prin procura speciala.

Alte discuții în legătură

Vanzare teren mostenit partial yousn26 yousn26 Bunicul meu decedat are 4mostenitori pentru niste hectare de pamant care mi-au fost promise mie(titlul de proprietate rste pe numele lui).Cu 2 mostenitori am ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa frumusik frumusik Am su eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva.Parinti mei au cumparat casa in care stau acum.Este o casa in centrul orasului si stam mai multe famili pe ... (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)