avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchiriere apartament cu firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchiriere apartament cu firma

Buna ziua,

As dori o parere in urmatoarea situatie: sunt proprietara unui apartament pe care doresc sa-l inchiriez. Am avut o oferta de la un cuplu carora chiria le-o plateste firma la care lucreaza, deci eu facand contract cu firma. In contract se mentioneaza chiria lunara de 1000ron + chieltuieli de 300ron. Chieltuieli inseamna: Enel, intretinere, etc.
La ANAF mi s-a spus ca depozitul eu trebuie sa-l platesc pe suma de 1300ron, si nu 1000ron, chiar daca in contract se specifica 300ron cheltuieli. Nu mi se pare corect.
As vrea sa stiu daca este vreo modalitate de a stipula contractul in asa fel incat impozitul sa fie platit numai pe chirie.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:19, 8 Mai 2016
Buna ziua, puteti stipula in contract ca intretinerea imobilului, respectiv plata cotei de intretinere si a furnizorilor de cablu, telefonie, energie electrica, etc, se va face de catre chiriasi, ci nu sa treceti ca ei va remit o anumita suma de bani in acest scop.
Va multumesc pentru raspuns.
Faptul este ca firma le plateste 1300ron lunar pentru chirie, iar firma nu vrea sa excluda din contract cei 300ron cheltuieli.
Eu cred ca firma ar trebui sa faca un contract in care sa specifice numai chiria, iar cei 300ron sa-i dea cuplului intr-o alta forma, numai ca mi se spune ca nu se poate face in acest fel.
Am inteles, insa din pacate tot ce inregistrati ca si venit din acel contract vi se va impozita.
oana1999 a scris:

Chieltuieli inseamna: Enel, intretinere, etc.

Si aceste cheltuieli sunt in suma fixa de la luna la luna?
Nu aveti ce face. Platiti la 1300 cu deducere 25%.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa ContSters166949 ContSters166949 De curand am deschis un PFA cu activitatea principala Administrarea Imobilelor pe baza de contract sau comision. Am facut contrect de comodat pentru apartament ... (vezi toată discuția)
Inchiriere masina proprietar persoana fizica catre firma la care sunt asociat blc2001ro blc2001ro Buna ziua. Acum cu programul Rabla, ma gandesc sa imi cumpar o masina ca persoana fizica (avantaj tichete rabla, diferite reduceri) si apoi sa mi-o inchiriez ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere apartament terentetalharu terentetalharu Buna ziua, Vreau sa închiriez un apartament cu 3 camere unei firme pentru 2 angajați. Chiria este de 350 euro/luna. Pentru întreținere vrea sa facem un ... (vezi toată discuția)