avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract intretinere apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract intretinere apartament

Buna ziua,
Vreau sa închiriez un apartament cu 3 camere unei firme pentru 2 angajați. Chiria este de 350 euro/luna. Pentru întreținere vrea sa facem un contract prin care îmi da 125 euro si eu sa plătesc întreținerea. Contractul de chirie se înregistrează la ANAF contractul de întreținere nu. Întrebarea mea este: Este legal nu înregistrez contratul pentru întreținere? Se considera venit la care nu plătesc impozit?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: terentetalharu , utilizator 17:38, 6 Februarie 2015
Cheltuielile cu utilitatile, pentru ca despre asta este vorba, le justificati cu chitantele primite de la administrator sau furnizorii de utilitati,Daca suma pentru care doriti sa incheiati contractul depaseste sum efectiva pe care o platiti dvs pentru aceste utilitati, acea suma este un venit care ar trebui impozitat ,Mie mi se pare ca va complicati inutil.Puteti insera o clauza in ctr de inchiriere prin care firma se obliga sa va plalteasca contravaloarea cheltuelilor generate lunar de catre chiriasi.
Va mulțumesc pentru răspuns. Nu știu care este motivul pentru care firma nu dorește sa plătescă utilitățile si prefera o suma forfetara. Am primit pe mail de la agenția imobiliara un contract de inchiriere si anexa 1 cu urmatorul continut:



ANEXA NR 1
Parte integranta din Contractul de Inchiriere nr . ____ din data de ___________




Subsemnatul , ____________________________ , denumit CHIRIAS, se obliga sa plateasca dlui _____________________________, denumit PROPRIETAR sa plateasca suma de 125 euro / luna , suma in care este inclusa intretinerea lunara (lumina, cablu tv, gaze, apa).





Proprietar Chirias

Eu nu vreau sa ma complic dar nu stiu ce sa fac sa accept sa sa refuz condiția. Ce ma statuti sa fac?
Suma de 125 euro trecuta in ctr pe care l-ati prezentat este doar pt cheltuieli de intretinere si este o anexa a ctr de inchiriere din cate observ, suma care reprezinta chiria banuiesc ca este alta, eu va sfatuiesc sa modificati ,, suma in care este inclusa intretinerea lunara,, cu suma care reprezinta intretinerea lunara,,.
Va mulțumesc! Am declinat oferta prea multa complicare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi rau platnici - parghii legale in2ition in2ition Buna ziua, Am urmatoarea speta: - apartament de 3 camere inchiriat cu contract inregistrat la anaf - chriasii lucreaza in parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere aleius aleius Eu, SC, am inchiriat un spatiu comercial de la o pers. fizica.Pe contract la "oblig. chiriasului" scrie: "sa suporte cheltuieli de intretinere ca: energie, ... (vezi toată discuția)
Factura utilitati ORIONIMPEX ORIONIMPEX Sumele incasate pentru factura de utilitati de catre proprietar -persoana fizica de la chirias -persoana juridica ,conform contractului de inchiriere aql ... (vezi toată discuția)