- apartament de 3 camere inchiriat cu contract inregistrat la anaf
- chriasii lucreaza in parchetul de pe langa judecatorie, decontandu-li-se chiria de catre stat
- utilitatile sunt platite de catre mine (proprietar) si decontate ulterior impreuna cu plata chiriei - plata cash
Chiriasul refuza decontarea/plata intretinerii pe motiv ca nu recunoaste sumele mari asociate cu consumul si sustine ca el nu a facut acel consum.
Ce parghii legale am pentru a-mi recupera daunele si a-i forta sa plateasca intretinerile restante ?
Inainte de formularea unei actiuni in instanta, ii puteti notifica pe chiriasi, prin executor, pentru plata sumelor restante, la care anexati si inscrisurile doveditoare. Exista o sansa sa plateasca in urma acestui notificari.
Ulterior, daca nu se conformeaza, formulati actiune impotriva chiriasilor.
Le-as face intai o sesizare sefilor lor care le platesc chiria. Ca am vaga senzatie ca le platesc nu doar chiria ci si cheltuielile de intretinere. Daca nu merge asa si in ctr. scrie ca tb sa plateasca ei intretinerea, nu dvs., da, le faceti actiune. Atentie ce scrie in contract. Ca dvs. vorbiti de intretinere si de utilitati care sunt 2 chestiuni distincte. Intretinerea e formata din niste cheltuieli (e.g. apa, inncalzire prin termoficare, cheltuieli spatii comune, lift, administrator, etc.) iar utilitatile sunt separat (unele, cum ar fi factura de electricitate, internet, cablu tv., telefon).
ynocentta
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca amiabil chiriasul nu intelege sa achite c/v costuri intretinere lunara afisate aferent perioadei contractuale,in baza contractului de locatiune aveti dreptul initial sa il notificati oficial prin corespondenta postala cu confirmare de primire sa se achite de obligatia achitarii integrale utilitati-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca chiriasul este reticent si nu intelege sa achite utilitatile aferent perioada contractuala,sa il actionati in instanta
Succes !
Din pacate contractul nu a fost suficient detaliat in ceea ce priveste plata utilitatilor si a intretinerii.
Este mentionat urmatorul paragraf :
Cheltuielile pentru intretinerea, administrarea si efectuarea reparatiilor imobilului revin proprietarului sau chiriasului in conf. cu prev. stabilite de Legea 114/1996 a locuintei, cu modificarile si completarile ulterioare.
In acest caz, dat fiind lipsa de claritate a contractului in ceea ce priveste obligativitatea obligatiei platii utilitatilor si a intretinerii, credeti ca voi avea castig de cauza in cazul unei actiuni in instanta?