avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine trebuie sa plateasca administrarea blocului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine trebuie sa plateasca administrarea blocului?

Cine trebuie sa plateasca administrarea blocului? Chiriasul sau proprietarul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:50, 16 Aprilie 2018
In mod normal proprietarul, daca locuieste acolo, dar daca dumneata esti chirias si dumneata si familia ta consuma servicii si utilitati, atunci cine crezi ca ar trebui sa achite costurile?
Cheltuielile legate de reparatii si imbunatatiri, intra in sarcina proprietarului, dar depinde si ce clauze ati stabilit in contractul de inchiriere vizat la ANAF? De exemplu, se arde un bec in dormitor, ce faci? Copilul tau sparge o fereastra...
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2018
Adam Grecu, utilizator
Multumesc
In Factura scrie doar:
Contravaloarea administratie
Cheltuieli spatii comune
Consum apa
Consum canal
Asa ca nu stiu daca administrarea inseamna si reparatii.
Cheltuielile cu reparatiile, etc. sunt constituite ca Fd. de reparatii sau ceva asemanator si trebuiesc achitate de catre proprietar.
Celelalte cheltuieli (curente) le achita chiriasul. Am mai scris, depinde si de clauzele contractuale.
Raspunsul este conditionat de clauzele contractual asumate
In perioada contractului de locatiune obligatiile aferente costuri intretinere intra in responsabilitatea aceluia care locuieste respectiv locatarul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli curente la imobil inchiriat memelita memelita Buna ziua, Am câteva cheltuieli pe care nu știu cum sa le interpretez. 1. Am un wc din 2012 care la închiriere arata bine, întreținut, insa la 1,6 ... (vezi toată discuția)
Salariul administratorului rebell_rose rebell_rose Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca salariul administratorului( in cazul acesta este o firma) il plateste chiriasul sau proprietarul. Cum este legal, daca nu ... (vezi toată discuția)
Reparatii chirias Danielle313 Danielle313 Stau intr-un bloc de garsoniere si apartamente, numai cu chiriasi. Proprietarul calculeaza la sfarsitul lunii toate cheltuielile si eu platesc chiria si ... (vezi toată discuția)