Sumele incasate pentru factura de utilitati de catre proprietar -persoana fizica de la chirias -persoana juridica ,conform contractului de inchiriere aql unui apartament (nerezidential) pot fi considerate venituri?Proprietarul incaseaza aceste sume prin dispozitie de plata anexand facturile si chitantele de la furnizorii de utilitati ,nu pune niciun adaos.
Pe contractul de inchiriere obtineti doar o singura valoare de la chirias care pentru proprietar reprezinta venitul din inchiriere si asta se declara la finante, indiferent ce veti face dumneavoastra cu banii, inclusiv plata facturilor.
Multumesc mult ,dar ce nu inteleg ,pentru utilitati (energie electrica,gaz metan ,intretinere ) pe care le consuma chiriasul eu trebuie sa platesc impozit pe venitul din chirii si cass ?Ca doar eu am platit factura la furnizori ,nu mi-au ramas mie banii...Imi puteti face trimitere la Art. din Codul fiscal ?
Da, trebuie. Altfel firma careia i-ati inchiriat spatiul prin acel contract de inchiriere, isi face ea direct contract de furnizare cu toate firmele de utilitati (cu contoare si celelalte), ii vine factura pe firma si plateste ea direct iar dumneavoastra va ramane doar castigul.
Acele cheltuieli va intra de fapt dumneavoastra in cota forfetara de 40% pentru ca mai inainte de a va aplica impozitul, cei de la finante va scade 40% din venitul din inchiriere brut declarat in d220.
Infiintare frizerie
cyp80myr
Am 32 de ani si as dori sa deschid o frizerie,dar nu am calificare.Se poate?Am spatiul meu si pentru ca nu am calificare ,as dori sa inchiriez scaune.Daca se ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.