avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Factura utilitati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Factura utilitati

Sumele incasate pentru factura de utilitati de catre proprietar -persoana fizica de la chirias -persoana juridica ,conform contractului de inchiriere aql unui apartament (nerezidential) pot fi considerate venituri?Proprietarul incaseaza aceste sume prin dispozitie de plata anexand facturile si chitantele de la furnizorii de utilitati ,nu pune niciun adaos.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:07, 1 Iunie 2016
Pe contractul de inchiriere obtineti doar o singura valoare de la chirias care pentru proprietar reprezinta venitul din inchiriere si asta se declara la finante, indiferent ce veti face dumneavoastra cu banii, inclusiv plata facturilor.
Multumesc mult ,dar ce nu inteleg ,pentru utilitati (energie electrica,gaz metan ,intretinere ) pe care le consuma chiriasul eu trebuie sa platesc impozit pe venitul din chirii si cass ?Ca doar eu am platit factura la furnizori ,nu mi-au ramas mie banii...Imi puteti face trimitere la Art. din Codul fiscal ?
Da, trebuie. Altfel firma careia i-ati inchiriat spatiul prin acel contract de inchiriere, isi face ea direct contract de furnizare cu toate firmele de utilitati (cu contoare si celelalte), ii vine factura pe firma si plateste ea direct iar dumneavoastra va ramane doar castigul.
Acele cheltuieli va intra de fapt dumneavoastra in cota forfetara de 40% pentru ca mai inainte de a va aplica impozitul, cei de la finante va scade 40% din venitul din inchiriere brut declarat in d220.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu nerezidential ORIONIMPEX ORIONIMPEX O persoana fizica inchiriaza un apartament ca si spatiu comercial unei firme.La plata chiriei se adauga si plata utilitatilor ,respectiv contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere apartament terentetalharu terentetalharu Buna ziua, Vreau sa închiriez un apartament cu 3 camere unei firme pentru 2 angajați. Chiria este de 350 euro/luna. Pentru întreținere vrea sa facem un ... (vezi toată discuția)
Infiintare frizerie cyp80myr cyp80myr Am 32 de ani si as dori sa deschid o frizerie,dar nu am calificare.Se poate?Am spatiul meu si pentru ca nu am calificare ,as dori sa inchiriez scaune.Daca se ... (vezi toată discuția)