avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asigurare medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asigurare medicala

Buna ziua,

Am constatat astazi cand am mers pentru a mi se emite o reteta faptul ca nu mai sunt asigurat la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Precizez faptul ca sunt student in anul 3 si nu au fost probleme pana acum. Ma gandesc doar la perioada de 4 luni in care am fost angajat (6 ore), timp in care figuram ca "salariat". Acum insa, dupa demisie, apar ca fiind neasigurat. (nu am intrerupt studiile)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 4 Mai 2016
Ordinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 581/2014 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobandirea calitatii de asigurat

Art. 12.
(1) Dovada calitatii de asigurat se realizeaza prin modalitatea electronica de verificare a calitatii de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate, iar in situatia in care, in urma interogarii, persoana nu apare in aplicatia mentionata la art. 11 alin. (1), se realizeaza printr-un document justificativ - adeverinta, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentele norme metodologice, eliberata de casa de asigurari de sanatate in a carei evidenta se afla persoana, potrivit fiecarei categorii de persoane, pe baza urmatoarelor documente:
...
b) pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani: act de identitate valabil la data solicitarii, declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca sau alte venituri impozabile si un document valabil din care sa rezulte ca au calitatea de elev sau student avizat de institutia de invatamant;
....

Deci asta ar presupune sa merg la ei cu o adeverinta de student si sa semnez acea declaratie pe propia raspundere ? Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate cu documentele mentionate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverință de asigurat sabina84 sabina84 Pentru o persoană însărcinată care este casnică, nu realizează nici un venit, ce documente trebuie să depună la Casa de Sănătate pentru obținerea ... (vezi toată discuția)
Coasigurat amy1890 amy1890 Bună ziua! Va rog sa mă ajutați într.o problema și anume :de la 01.10.2018 sunt în șomaj (pana la aceasta data am fost angajata cu norma întreaga iar ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli naștere studentă Mirela Adina Mirela Adina Sunt studenta in cluj cu domiciliul in vatra dornei. As dori sa stiu ce cheltuieli implica o nastere prin cezariana la o maternitate de stat. Sau beneficiez de ... (vezi toată discuția)