avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Instigare la violenta si uz de violenta .
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Instigare la violenta si uz de violenta .

Fiul meu a avut o altercatie verbala la scoala cu o colega ( copii au 15-16 ani) . Colega are un prieten de 23 ani, la care aceasta apeleaza sa-i aplice o corectie fizica fiului meu . Fapt care si s-a intamplat . Este acostat pe drumul de intoarcere de la scoala si ii aplica corectia fizica ( o palma zdravana) . Am probe prin care aceasta recunoaste ca ea a pus pe acel individ sa-l bata ( print screen a unei discutii , de pe faceboook, a acesteia cu un alt coleg, prin care povesteste ca l-a pus pe acel individ sa-l bata). Am vorbit cu diriginta clasei si maine voi merge la scoala la o intalnire la care va participa , sper, si parintii fetei. Ce ma sfatuiti sa fac ? Cum sa procedez? Sa fac plangere la scoala si /sau politie ?Va rog daca se poate un raspuns cat mai urgent posibil . Multumesc!
Daca doriti ca respectivul sa raspunda penal pentru fapta respectiva trebuie sa depuneti plangere penala. A fost cineva martor la incident? Banuiesc ca nu ati scos CML
Martori au fost doar doi colegi minori . Certificat medico legal nu am scos . Insa am discutia fetei cu un alt coleg in care aceasta a recunoscut fapta. Mai mult fata a mers , speriata de ce a facut , la diriginta clasei si a recunoscut fapta .
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2016
xp-kry, utilizator
Fapta poate fi incadrata la art, 193 alin.1 c.p. puteti depune plangere prealabila in 3 luni de la aflarea savarsirii faptei.
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta se incadreaza la penal sau civil? Maria 93 Maria 93 Bună ziua! Am fost agresata de prietenul meu,la mine in apartament.Martor fiind fratele meu minor! mi-am scos CML 5 zile ingrijiri medicale!Am sunat la 112,sa ... (vezi toată discuția)
Dupa depunerea unei plangeri penale la sectia de politie, exista un termen limita ? Elena2001 Elena2001 impotriva copiilor mei s-a depus o plangere penala de lovire in decembrie 2013... cat timp poate sa stea la politie?.... exista un termen ... (vezi toată discuția)
Cod penal art.180 Marcel_123 Marcel_123 La servici m-am batut cu un coleg ,l-am lovit din gresala la cot si el a dat cu pumnu si cu alte obiecte . acum daca el depune plangere ce se va intampla (vezi toată discuția)