Fiul meu a avut o altercatie verbala la scoala cu o colega ( copii au 15-16 ani) . Colega are un prieten de 23 ani, la care aceasta apeleaza sa-i aplice o corectie fizica fiului meu . Fapt care si s-a intamplat . Este acostat pe drumul de intoarcere de la scoala si ii aplica corectia fizica ( o palma zdravana) . Am probe prin care aceasta recunoaste ca ea a pus pe acel individ sa-l bata ( print screen a unei discutii , de pe faceboook, a acesteia cu un alt coleg, prin care povesteste ca l-a pus pe acel individ sa-l bata). Am vorbit cu diriginta clasei si maine voi merge la scoala la o intalnire la care va participa , sper, si parintii fetei. Ce ma sfatuiti sa fac ? Cum sa procedez? Sa fac plangere la scoala si /sau politie ?Va rog daca se poate un raspuns cat mai urgent posibil . Multumesc!
Daca doriti ca respectivul sa raspunda penal pentru fapta respectiva trebuie sa depuneti plangere penala. A fost cineva martor la incident? Banuiesc ca nu ati scos CML
Martori au fost doar doi colegi minori . Certificat medico legal nu am scos . Insa am discutia fetei cu un alt coleg in care aceasta a recunoscut fapta. Mai mult fata a mers , speriata de ce a facut , la diriginta clasei si a recunoscut fapta .
Fapta poate fi incadrata la art, 193 alin.1 c.p. puteti depune plangere prealabila in 3 luni de la aflarea savarsirii faptei.
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.