avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere recunoastere paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere recunoastere paternitate

Buna, am primit o scrisoare de la germania de la primarie unde mi se cere sa recunosc paternitatea fata de copil.Daca nu vreau sa recunosc acest copil vrau sa stiu la ce consecinte ma pot astepta.Ce raspuns ar trebuie sa scriu primariei germane. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 12:18, 6 Mai 2016
Buna ziua,
Daca stiti ca nu suntei tatal copilului e normal sa nu o recunoasteti.
Daca sunteti tatal copilului si se dovedeste asta veti fi obligat sa platiti pensia alimentara pentru ultimii trei ani de la data dovedirii.
Ar mai putea fi si o consecinta penala si anume fals in declaratii.
In primul rand paternitatea se va stabili dupa efectuarea unor expertize medicale de specialitate, daca nu sunteti sigur ca sunteti tatal biologic al copilului. Daca se va stabili ca sunteti tatal bilogic, veti fi obligat la plata unei pensii de intretinere catre minor.
Spuneti-mi va rog daca eu refuz testul adn si nu vreau acest copil pot fi abligat sa fac testul mai ales ca nu sunt in tara lor si nu sunt cetatean al germaniei.Va multumesc.
Cel mai probabil da.
E cam greu sa nu vreti acest copil de vreme ce el exista deja.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatia Alex89 Alex89 Salut! Am si eu o problema foarte mare si as dori niste raspunsuri. Bun! Sa incep cu inceputul, am avut o relatie intima cu o fata pe care nu o cunosteam mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la tatal biologic zack1 zack1 Saluatare am 22 de ani si am fost crescut doar de mama , tatal biologic nu este trecut in buletin , am inteles ca se poate confirma prin un test ADN tatal ... (vezi toată discuția)
Copil, relatie extraconjugala, pensie alimentara cristigy cristigy Buna ziua. In urma cu 13 ani eu si mai multi colegi de munca am intretinut raporturi sexuale pe o durata de cateva luni cu o femeie maritata care a divortat ... (vezi toată discuția)