avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare in deplasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare in deplasare

Buna ziua,
Conform Art. 111. din CM"Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale"
Va rog sa -mi spuneti cum trebuie sa fie pontate legal noptile pt un sofer care pleaca in cursa luni dimineata si se intoarce vineri seara, conduce toata ziua, iar noptile se afla in pauza de lucru - doarme la hotel. Soferul primeste diurna pt toata perioada deplasarii, cazare la hotel etc, dar este pontat doar orele efectiv conduse, nu si pauzele de lucru.
Vi se pare legal si corect ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:25, 9 Mai 2016
Este corect , intrucat pauzele nu constituie timp de munca.

ȚTimpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca....Ț
Asa interpretez si eu . Insa o experta in legislatie imi spune ca atata timp cat salariatul se afla "la dispozitia angajatorului " - art 111 el trebuie platit pentru toate orele , inclusiv pentru pauzele din timpul deplasarii.
La dispozitia angajatorului in perioada in care presteaza munca ,nu si atunci cand doarme.
@crisdarie
Conf art 4 HG 1860/2006 "......Pe timpul delegării nu se pot plăti ore suplimentare.."
Dar HG-ul este pentru personalul autorităţilor şi instituţiilor publice ! In mediul privat este altfel se pare.

Alte discuții în legătură

Timpul de deplasare cu masina de serviciu cu sofer, este timp de lucru? ljozsef ljozsef caz: - am ordin de deplasare pe trei zile (la o societate comerciala cu capital de stat) - ma deplasez cu masina de serviciu, cu sofer, deplasare ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate sambata justice86 justice86 Buna ziua.Am niste intrebari si sunt atatea raspunsuri in mediul online incat nu stiu care sunt raspunsurile corecte.Pentru o persoana plecata in delegatie ... (vezi toată discuția)
Cum pontam timpul de deplasare in interes de serviciu? moncu moncu Buna ziua. Societatea noastra are personal care se deplaseaza in interes de serviciu foarte des ( fac parte din corpul de control si merg peste tot in tara). ... (vezi toată discuția)