avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul de deplasare cu masina de serviciu cu sofer, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul de deplasare cu masina de serviciu cu sofer, este timp de lucru?

caz: - am ordin de deplasare pe trei zile (la o societate comerciala cu capital de stat)
- ma deplasez cu masina de serviciu, cu sofer, deplasare dureaza 5-6 ore, ajung la localitatea de destinatie, ma apuc de lucru, lucrez pana la ora 20, dupa care ma cazez la un hotel la 50 km de la localitatea de destinatie. A doua zi deplasare de la hotel la localit. de destinatie, seara inapoi la hotel. A 3-a zi dimineata check-out de la hotel, deplasare la localit. de destinatie, lucru, la ora 15:30 (sfarsitul programului normal de munca) plec spre casa in aceasi conditie, cum am mers incolo, durata deplasarii cu masina, 6 ore.
problema: orele de deplasare spre acasa nu sunt considerate ore suplimentare de seful de serviciu, in consecinta nici nu vrea sa mi se plateasca.
Intrebarea: poate fi considerata aceasta deplasare cu masina de serviciu cu sofer, de 6 ore, timp de lucru? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
ljozsef, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:15, 27 Iunie 2015
Durata deplasarii de acasa la locul de munca si invers nu este considerata timp de munca.

Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare. (art. 111 C.mun.)
Precizez, ca locul meu de munca, conform contractului colectiv de munca, este in localitatea unde si locuiesc. "Locul de destinatie" la care m-am referit, este amplasamentul unei lucrari temporare, pentru care se fac niste contracte cu localnicii. Pentru toata perioada deplasarii am avut ordin de deplasare cu cazarea inclusa. Daca nu se considera timp de lucru, cum se numeste perioada de 6 ore de intors, care de fapt era peste programul normal de lucru, din timpul meu liber? Multumesc
Buna seara,
Timpul aferent deplasarii dus-intors la locul de munca la care sunteti delegat nu este considerat timp de munca si nu este retribuit. Pe durata delegarii nu se pot efectua ore suplimentare (art. 4 HG 1860/2006).
ljozsef a scris:

..... Pentru toata perioada deplasarii am avut ordin de deplasare cu cazarea inclusa. Daca nu se considera timp de lucru, cum se numeste perioada de 6 ore de intors, care de fapt era peste programul normal de lucru, din timpul meu liber? Multumesc

Dvs daca sunteti in delegatie atunci durata acestei deplasari face parte din durata delegrii , situatie in care primiti diurna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore calatorie in delegatie batis2u batis2u Buna ziua, Sunt interesat de modul cum se calculeaza respectiv cum se bonifica orele de calatorie pentru delegatii, atat in tara cat si in ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare karytat karytat Buna ziua. As avea si eu o intrebare. In CCM-ul firmei la care lucrez este un articol in care scrie ca orele lucrate penste program atunci cand esti in ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)