avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO - prelungire termen aplicare masuri din cauza ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO - prelungire termen aplicare masuri din cauza Maria Atanasiu c. Romania

CEDO a comunicat la 3/04/2013 ca a acceptat solicitarea Guvernului Romaniei de prelungire a termenului stabilit pentru punerea in aplicare a masurilor generale din hotararea pilot Maria Atanasiu si altii impotriva Romaniei, noul termen fiind 12 aprilie 2013. Printr-o scrisoare din 20 martie 2013, Guvernul Romaniei a solicitat Curtii o noua prelungire a termenului sus-mentionat.
Imi poate spune cineva cum au decurs lucrurile in continuare? A mai acordat CEDO un nou termen?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 21:13, 10 Mai 2016
La data de 16 mai 2013, în îndeplinirea obligaţiilor statului de a lua măsurile cu caracter general stabilite de Curte prin hotărârea din cazul-pilot Maria Atanasiu şi alţii împotriva României, Parlamentul a adoptat Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Detalii : [ link extern ] /
Stimat forumist,

Procedura-pilot s-a încheiat de multă vreme. În principiu, CEDO a fost de acord cu prevederile Legii 112/2013, cu excepția câtorva chestiuni legate de aplicarea Legii 112/1995 - Cauza Lydia Rodan, Cererea nr. 3736/03.

Poate v-ar fi util să citiți și acest articol:

www.avocatnet.ro/content/art...

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor naționalizate? ce este de fãcut pe plan intern și la cedo? hdm hdm - daca am facut plangere la C.E.D.O. in anul 2012, pe fondul L.10/2001 si am primit confirmarea primirii plangerii, dar cazul inca nu a fost judecat, eu pot ... (vezi toată discuția)
Hotarea cedo in cazurile pilot impotriva romaniei - art. 1 protocol 1 conventie Av. NICULESCU-GORPIN Av. NICULESCU-GORPIN Anunt pe aceasta cale, in premiera, ca [b]pe 12 Octombrie, CEDO va publica hotararea in cazurile pilot impotriva Romaniei privind nerespectarea Art. 1 din ... (vezi toată discuția)
Lege retrocedare 2013 nicutarasescu nicutarasescu Buna ziua,mai trebuie refacute cererile pentru retrocedari in urma promulgarii acetei legi.In cazul unui proces la CEDO pe legea 18 care a fost oprit,in acest ... (vezi toată discuția)