Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de medic nutritionist pot fi obligata sa particip la licitatia de alimente pentru institutie;mentionez ca nu cunosc procedura si nu am pregatire in acest sens ;directorul economic este cea care vrea sa ma forteze sa accept (ceea ce mie mi se pare abuz). Astept raspuns ;multumesc.
Daca vorbim de o institutie publica, legislatia principala in acest domeniu (OUG 34/2006 si HG 925/2006) mentioneaza ca si criteriu general faptul ca ,,membrii comisiei de evaluare se nominalizeaza, de regula, din compartimentul intern specializat,, de achizitii publice.Aceasta ar trebui sa fie regula.
Totodata este prevazuta posibilitatea de a coopta in comisie experti din alte compartimente ale autoritatii sau a unor experti externi.
In concluzie, in conditiile in care vorbim de o autoritate publica, trebuie sa vedeti, care este motivul pentru care se doreste cooptarea in cadrul acestei comisii.
Conform sanctiunilor prevazute in regulamentelor interne, inclusiv statutul disciplinar, ale institutiei dvs. pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu.
In principiu, in orice fisa de post din tarisoara numita Romania, este prevazuta undeva la coada si minunata sintagma "indeplineste si alte sarcini primite din partea sefilor, conform competentelor".