Problema in discutie este urmatoarea: s-a nascut o fetita care acum are 8 luni, din afara casatoriei, cu filiatia stabilita atat fata de mama cat si fata de tata. Cei doi au convietuit fara a fi casatoriti pana in urma cu cateva luni. Mama a plecat in strainatate, unde si-a gasit un alt partener si unde practica meseria de animatoare. Copila a ramas cu tata in Romania. Problema este ca acum mama vrea s-o duca cu ea in strainatate. Ce sanse are tatal sa retina copila in Romania spre crestere si educare?
Ati primit o informatie utila! Tatal minorei doreste sa creasca copilul in continuare? Presupun ca da, atata vreme cat mama biologica a plecat din tara pur si simplu.
Tocmai asta e problema, mama vrea sa duca fetita in strainatate contrar vointei tatalui. Tatal se poate opune? ce sanse are?
Fetita a fost recunoscuta de tatal ei, ii poarta numele? Daca fetita a fost recunoscuta de tatal biologic si ii poarta numele, intr-un fel lucrurile s-ar simplifica. Altfel, in conditiile in care fiica poarta numele tatalui fiind recunoscuta ca atare, acesta se poate opune!
Alte discuții în legătură
Custodia comuna
serpoaica
Pe fondul violentei domestice am hotarat sa-l parasesc pe concubinul meu urmand a ma muta intr-un centru maternal impreuna cu fetita de 1 an si baietelul de 11 ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac...??
ionaurel
As dori sa va intreb daca putem anula o PROCURA PT un comil minor in virsta de 4ani data tatalui meu pa o durata nedeterminata ce consta in ridicarea ... (vezi toată discuția)