avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia comuna

Pe fondul violentei domestice am hotarat sa-l parasesc pe concubinul meu urmand a ma muta intr-un centru maternal impreuna cu fetita de 1 an si baietelul de 11 ani.
L-am anuntat despre ce am de gand sa fac ,si mi-a spus sa nu cumva sa-l dau in judecata pt. pensia alimentara pt. ca in acel moment va cere custodia comuna a minorei.
Mai mentionez faptul ca baietelul ,biologic,este tot al lui(conform testului de paternitate) dar a fost recunoscut de alt barbat la acea vreme,el nedorind sa faca acest lucru.
Puteti sa-mi spuneti cum as putea sa rezolv aceasta situatie si daca m-as putea reprezenta singura in fata instantei?#-o
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:28, 27 Octombrie 2011
Nu aveti cum sa-i cereti concubinului pensie si nici el.." custodia" cat nu e tatal copilului in certificat. Stabiliti intai filiatia fata de tatal biologic si apoi..
ma interesa mai mult de fetita pentru ca ea ii poarta numele.oricum ,multumesc.
Scuze.. acum am vazut ca aveti 2 copii. Fetita e recunoscuta de el si ii poarta numele, da? Plecati unde va e mai bine cu copiii si cereti incredintarea fetitei si pensie de intretinere. Daca e un tata bun insa, nu veti obtine incredintarea exclusiva, ci ca fetita sa aiba domiciliul la dvs si autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti.
La centru nu puteti sta multa vreme, trebuie sa dovediti instantei ca aveti conditii de crestere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Încredinþare minor din afara cãsãtoriei Nykollette Nykollette Bună ziua. Mă numesc Mihaela şi am o fetiţă din afara căsătoriei în vârstă de 7 ani. Adică, am fost căsătorită cu tatăl biologic al minorei, ... (vezi toată discuția)
Incredintare minora monique@ monique@ Problema in discutie este urmatoarea: s-a nascut o fetita care acum are 8 luni, din afara casatoriei, cu filiatia stabilita atat fata de mama cat si fata de ... (vezi toată discuția)