Bună ziua. Mă numesc Mihaela şi am o fetiţă din afara căsătoriei în vârstă de 7 ani. Adică, am fost căsătorită cu tatăl biologic al minorei, care ulterior a şi recunoscut-o, dar din 2003 de când ne-am despărţit şi în fapt nu s-a interesat niciodată de copil. Deoarece nu avea o viaţă ordonată ( se droga ) şi un domiciliu stabil nu am deschis nici acţiune pentru pensie alimentară sau încredinţarea minorei. Acum eu m-am recăsătorit şi vreau ca minora să poarte numele actual al meu şi al soţului meu ( eventual actualul soţ să o înfieze, deoarece asta ne dorim amândoi ) , dar totodată vreau să introduc şi acţiune pentru încredinţarea minorei. Ce mă sfătuiţi să fac.Mulţumesc anticipat.
merge cu citarea lui prin publicitate sau la usa instantei, daca nu il veti gasi si in acest fvel veti rezolva cu incredintarea.
cu purtarea numelui sotului dvs, va mai greu ca va trebui ca tatal biologic sa-si dea acordul, dar cred ca o puteti rezolva cumva.
nu am voie sa va sugerez pe forum cam cum as proceda, ceva de genul daca nu iti dai acceptul sa ii poarte numele sotului meu, iti voi cere pensie alimentara...
daca tot spuneti ca e un drogat chiar e bine sa stea departe de copil.
daca atti fost casatorita cu tatal biologic al fetitei , copilul este din casatorie.Trebuie deschisa actiune de divort si iincredintaresi , in paralel decaderea drepturilor parintesti ca se drogheaza. nu este usor, va trebuie avocat.Ca sa o infieze actualul sot e mult mai usor daca il decadeti pe primul din dreptrui . Altfel va trebuie neaparat acordul lui.