avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Încredinþare minor din afara cãsãtoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Încredinþare minor din afara cãsãtoriei

Bună ziua. Mă numesc Mihaela şi am o fetiţă din afara căsătoriei în vârstă de 7 ani. Adică, am fost căsătorită cu tatăl biologic al minorei, care ulterior a şi recunoscut-o, dar din 2003 de când ne-am despărţit şi în fapt nu s-a interesat niciodată de copil. Deoarece nu avea o viaţă ordonată ( se droga ) şi un domiciliu stabil nu am deschis nici acţiune pentru pensie alimentară sau încredinţarea minorei. Acum eu m-am recăsătorit şi vreau ca minora să poarte numele actual al meu şi al soţului meu ( eventual actualul soţ să o înfieze, deoarece asta ne dorim amândoi ) , dar totodată vreau să introduc şi acţiune pentru încredinţarea minorei. Ce mă sfătuiţi să fac.Mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:50, 12 Iulie 2010
merge cu citarea lui prin publicitate sau la usa instantei, daca nu il veti gasi si in acest fvel veti rezolva cu incredintarea.
cu purtarea numelui sotului dvs, va mai greu ca va trebui ca tatal biologic sa-si dea acordul, dar cred ca o puteti rezolva cumva.
nu am voie sa va sugerez pe forum cam cum as proceda, ceva de genul daca nu iti dai acceptul sa ii poarte numele sotului meu, iti voi cere pensie alimentara...
daca tot spuneti ca e un drogat chiar e bine sa stea departe de copil.
daca atti fost casatorita cu tatal biologic al fetitei , copilul este din casatorie.Trebuie deschisa actiune de divort si iincredintaresi , in paralel decaderea drepturilor parintesti ca se drogheaza. nu este usor, va trebuie avocat.Ca sa o infieze actualul sot e mult mai usor daca il decadeti pe primul din dreptrui . Altfel va trebuie neaparat acordul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună...am fost căsătorită acum 10 neam despărțit dar nu ... Ursu Sofia Ursu Sofia Bună...am fost căsătorită acum 10 neam despărțit dar nu am divorțat în timpul acesta eu am fost cu cineva și am o fetiță de 2 anii în certificat ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor florianandrei2001 florianandrei2001 Buna ziua As dori sa stiu care sunt procedurile si actele necesare pentru a putea schimba numele minorului. In urma cu 5 ani, in timp ce eram casatorita cu X, ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor de catre sotul mamei sale camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu,iar el apare doar ca tata in certificat,dar copilul nu ii poarta numele,iar tribunalul mi la incredintat mie pentru ca el nu ... (vezi toată discuția)