avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor

Buna ziua
As dori sa stiu care sunt procedurile si actele necesare pentru a putea schimba numele minorului. In urma cu 5 ani, in timp ce eram casatorita cu X, am avut o relatie extraconjugala cu Y in urma careia a rezultat minora XX. La acel moment , atat eu cat si fostul sot am fost de acord ca minora sa poarte numele fostului sot. Dupa divort am hotarat sa locuiesc in concubinaj cu tatal biologic al minorei. Mentionez ca fostul sot cunoaste starea de fapt, de aceea doresc ca minora sa poarte numele tatalui ei biologic, deci al concubinului meu (Y). Amandoi barbati sunt de acord cu schimbarea numelui fetitei.
Ce trebuie sa fac in acest sens ca numele minorei XX sa fie schimbat si sa poarte numele tatalui sau biologic ?
Numele se schimba ca urmare a procesului de tagada a paternității.. Porniți un proces în numele copilului în contradictoriu cu fostul soț.
După ce înlăturați filiația fata de soț, tatăl biologic își va recunoaște copilul la starea civila și cu acordul dvs, ia și numele sau.
Va multumesc. Ati putea sa-mi dati mai multe detalii sau un model de actiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare schimbarii numelui unui minor theosia theosia Buna ziua. Fiind despartita in fapt in anul 2006 am dat nastere unui copil care pe certificatul de nastere poarta numele fostului sot. In 2014 s-a terminat ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate; schimbare nume copil Mihaelay2012 Mihaelay2012 Buna ziua,de curand am divortat,hotararea este definitiva si irevocabila.De fostul sot am fost despartita in fapt din 2003,divortul a durat dupa cum se vede ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)