avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare schimbarii numelui unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare schimbarii numelui unui minor

Buna ziua.
Fiind despartita in fapt in anul 2006 am dat nastere unui copil care pe certificatul de nastere poarta numele fostului sot. In 2014 s-a terminat procesul de divort , si tatal biologic a obtinut hotarare judecatoreasca pentru recunoasterea minorului. Ce acte sunt necesare pentru schimbarea numelui minorului , si daca este necesara prezenta tatalui la starea civila sau ma pot prezenta numai eu cu hotararile judecatoresti si cu o imputernicire din partea tatului ,avand in vedere ca locuim in strainatate si avand in vedere ca lucram si copilul nu are pasaport , nu putem pleca amandoi in tara.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:19, 18 August 2015
nu am inteles daca l-a recunoscut sau nu.
Daca aveati certificat de casatorie la data conceperii copilului, atunci tatal copilului este cel din certificatul de casatorie, si mai intii trebuie sa faceti tagada paternitatii pentru ca apoi sa puteti face recunoastere si purtare nume sau stabilire filiatie.
Dupa cum spuneti de hotariri, cred ca aveti una ptr. tagada paternitatii si una de stabilire filiatie, si atunci poate doar mama sa mearga la starea civila.
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI.
era util sa fi raspuns dvs ca sa va putem sfatui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere alinaionascu alinaionascu buna dimineata am nevoie de ajutor am fost casatorita in urma cu 5 ani am divortat anul acesta dar in timpul casatoriei am ramas insarcinata su actualul ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului din afara casatoriei pp_adela pp_adela Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune delicata. Cu sotul meu sunt in divort de anul trecut si, intre timp am intalnit o persoana deosebita cu ... (vezi toată discuția)