Buna ziua.
Fiind despartita in fapt in anul 2006 am dat nastere unui copil care pe certificatul de nastere poarta numele fostului sot. In 2014 s-a terminat procesul de divort , si tatal biologic a obtinut hotarare judecatoreasca pentru recunoasterea minorului. Ce acte sunt necesare pentru schimbarea numelui minorului , si daca este necesara prezenta tatalui la starea civila sau ma pot prezenta numai eu cu hotararile judecatoresti si cu o imputernicire din partea tatului ,avand in vedere ca locuim in strainatate si avand in vedere ca lucram si copilul nu are pasaport , nu putem pleca amandoi in tara.
va multumesc anticipat
Daca aveati certificat de casatorie la data conceperii copilului, atunci tatal copilului este cel din certificatul de casatorie, si mai intii trebuie sa faceti tagada paternitatii pentru ca apoi sa puteti face recunoastere si purtare nume sau stabilire filiatie.
Dupa cum spuneti de hotariri, cred ca aveti una ptr. tagada paternitatii si una de stabilire filiatie, si atunci poate doar mama sa mearga la starea civila.