avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate purta numele tatalui de la inceput?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate purta numele tatalui de la inceput?

Buna ziua:
Incerc sa explic situatia cat mai concret:
Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am avut cum sa introduc actiunea de divort pana acum desi sper sa pot cat mai curand.
In prezent, din septembrie 2009, am o relatie cu un alt barbat cu care voi avea un copil ce se va naste la sfarsitul lui octombrie 2010.
Intrebarea mea este: cum sa procedez ca acest copil sa aibe la de inceput pe certificat numele tatalui real?
Cel mai recent răspuns: crisis81 , utilizator 21:35, 25 August 2010
Nu se poate, potrivit codului familiei copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei, la fel si cel conceput in timpul casatoriei, daca mama nu s-a recasatorit pana la nasterea micutului. Introduceti ulterior o actiune in tagada paternitatii, iar tatal real sa-l recunoasca in fata notarului, printr-o recunoastere autentica.
avocat Cristina Popescu
Nu exista nici o posibilitate. Inainte de a intra intr-o noua relatie clarificativa situatia starii civile. Nu este vina nimanui ca dvs. santeti casatorita cu cineva si faceti copii cu altcineva.
divortati mai intai.copilul oricum va purta numele sotului. apoi va urma un alt proces al tatalui natural al copilului de recunoastere a paternitatii.
trifugabriel a scris:

Nu exista nici o posibilitate. Inainte de a intra intr-o noua relatie clarificativa situatia starii civile. Nu este vina nimanui ca dvs. santeti casatorita cu cineva si faceti copii cu altcineva.

Ok! Povestea mai pe larg:
Dupa 5 ani de chinuri, tratamente si fertilizari pentru a face un copil s-a ajuns la concluzia ca EU sunt sterila si prin urmare, impreuna cu sotul meu am adoptat o fetita. Cand fetita mea avea 4 luni sotul mea a fugit literalmente cu o blonda.
Dupa o perioada in viata mea a aparut actualul partener care este sot, sprijin pentru mine si un tata minunat pentru fetita mea.
Recunosc ca acest copil pe care-l port nu a fost unul planificat dar avand in vedere diagnosticul de sterilitate nici nu m-am protejat suficient.
Am deschis acest subiect pentru sprijin, suport si lamuriri juridice nu pentru a mi se judeca viata personala.
Am facut tot ce am putut mai bun pentru mine, fetita mea si acest copil care se va naste dintr-o femeie caruia nici un doctor de aici si pana la Viena nu i-a dat sperante.
athe a scris:

divortati mai intai.copilul oricum va purta numele sotului. apoi va urma un alt proces al tatalui natural al copilului de recunoastere a paternitatii.

Asta mi-am dorit si eu, dar din pacate datorita pierderii unei confirmari de la DPC, inca nu am putut scoate certificatul de nastere al fetitei, al carui proces de adoptie l-am finalizat abia in mai anul acesta.
Am nevoie de certificatul ei de nastere cu numele meu pentru a putea depune cerea de divort, avand in vedere ca voi cere custodia totala. Fetita mea il stie de tata numai pe actualul meu partener, care ulterior doreste la randul sau sa o adopte.

Alte discuții în legătură

Copil nascut in timpul divortului - legea 101/1992 sau codul familiei? crisis81 crisis81 In 10 zile voi da nastere unui copil, iar divortul de fostul sot inca nu s-a finalizat. Copilul este al iubitului meu actual care doreste sa-l recunoasca. O ... (vezi toată discuția)
Copilul cui? crisis81 crisis81 Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am ... (vezi toată discuția)
Paternitate. eucristi74 eucristi74 Buna ziua.Am sa va expun pe scurt situatia in care ma aflu. Sotia mea are in aprilie un an de cand a plecat de acasa,deschizand un proces de divort dupa o ... (vezi toată discuția)