avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

Buna ziua in data de 19.02.2016 am fostt prins baut la volan 0,44 in aer si 1 la mie in sange o singura proba.
Va rog sa imi raspundeti ce mi se poate intampla,pot scapa cu o amena administrativa?
Am fost pana acum de 2 ori la politie si am semnat cand au venit analizele de la sange si inca o data cand mi-am sustinut prima declaratie.
Va multumesc
Doar daca ati avea avocat angajat care sa faca demersuri serioase ati putea spera la o netrimitere in judecata si evitarea cazierului judiciar.

In caz contrar trimiterea in judecata constituie doar o problema de timp.
Nu puteti scapa cu amenda administrativa, nu se mai dispune in prezent, veti fi cel mai probabil trimis in judecata.
De ce s-a prelevat o singura proba?
Depinde si de circumstantele personale si de apararea efectiva care se face de avocat.

Nu chiar toata lumea este trimisa in judecata si nici nu ar fi corect sa fie asa...

Marea problema este insa aceea ca oamenii declara fara avocat la prima declaratie si apoi poate fi destul de complicat sa vina cu precizari relevante care sa ajute in mod efectiv apararea.

Pe politist il intereseaza strict sa isi faca treaba.

Daca vrea sa declare ceva in plus considera ca este irelevant si ii spune ca poate declara la instanta.
La instanta nu prea are ce sa mai declare si chiar daca mai declara nu il mai ajuta...deoarece o trimitere in judecata duce sigur la condamnare...
Depinde si de circumstantele personale si de apararea efectiva care se face de avocat.
Nu chiar toata lumea este trimisa in judecata si nici nu ar fi corect sa fie asa...

Daca a avut îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, asa cum relateaza, in ce temei s-ar putea dispune clasarea?
Câteodată nebănuite sunt căile Domnului...

Depinde de circumstanțe...

Alte discuții în legătură

Alcool la volan AlexMan92 AlexMan92 Ajutoor..Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 in aerul expirat.Am fost dus la UPU pt recoltarea probelor de sange.Mentionez ca am fost oprit de politie dupa ce ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie ridicata yrys yrys Buna ziua, In cazul in care esti prins de catre politie cu o alcoolemie ridicata la volan, ce risti? Adica, ok, stiu ca legea prevede inchisoarea de la 1 ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Drosu Adriana Drosu Adriana Ce se poate întâmpla dacă m-a prins la volan cu 0.72 in aerul expirat ? (vezi toată discuția)