avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuri de casa tineri casatoriti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuri de casa tineri casatoriti

buna ziua, eu si sotia mea am avut nunta de 2 ani. avem si o fetita de 11 luni si stam in chirie. am fost la primarie sa cerem loc de casa ..... raspunsul fiind "nu avem". recent am aflat ca sunt 2 terenuri a cate 500 mp ..... (proprietatea primariei) care s-au scos la vanzare prin licitatie. Este corect oare sa se vanda si sa nu primim tinerii casatoriti? si daca nu unde putem apela pentru a primi unul din aceste terenuri? Va multumesc ! oare prin judecata rezolv ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
sboldizsar, utilizator
Cel mai recent răspuns: sboldizsar , utilizator 20:10, 8 Mai 2016
Daca va incadrati in conditiile prevazute de Legea 15/2003 , atunci depuneti o cerere pentru atribuirea terenului se depune la consiliul local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care aveti domiciliul.

Conditiile sunt:

- vârsta cuprinsa in 18 ani si 35 de ani

- la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

Cererea cuprinde numele şi prenumele solicitantului şi domiciliul acestuia, la care se anexează o copie de pe certificatul de naştere, o copie de pe cartea de identitate, o declaraţie a solicitantului, pe propria răspundere, în care se menţionează că nu deţine sau nu a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe; o declaraţie similară se depune şi la data rezolvării cererii.
Ati cerut in scris sau verbal? Raspunsul a fost scris sau verbal?

Daca primiti un raspuns negativ puteti ataca hotararea in contencios administrativ.
am depus cerere si am primit de mai multe ori raspuns verbal "nu avem". primaria are un teren de 1000 mp pe care a parcelat-o ( 2 x 500 mp) si a scos la vanzare. cum pot ataca aceste terenuri ?
multumesc
Raspunsul trebuie sa il primiti scris.
Daca nu ati primit raspuns in termen de 30 de zile atunci puteti ataca primaria in instanta in contencios administrativ. Daca nu aveti cunostinte juridice este recomandat sa apelati la ajutorul unui avocat atat pentru intocmirea plangerii cat si pentru obtinerea terenului in conditiile legii.

[ link extern ]
MULTUMESC MULT !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr.15/2003 mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel am o fata de 18 ani,poate obtine un teren de la primarie pe care poate construi o casa. (vezi toată discuția)
Ce conditii trbuiesc indeplinite pentru a primi un teren din partea primariei pt. constuirea unei locuinte? Alin89iosif Alin89iosif Eu si iubita mea am dori sa ne construim o casa. Neavand sprijin material sau economic din partea nimanui am decis sa cautam pe internet ce drepturi ni se ... (vezi toată discuția)
Teren pentru tineri proaspat casatoriti negoitacatalinsorin negoitacatalinsorin Buna ziua! Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns in privinta terenului de la primarie pentru tineri casatoriti?Numai ce am avut nunta in mai 2013 eu am 28 ... (vezi toată discuția)