avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinere carnet / dovada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinere carnet / dovada

Buna ziua ,

Carnetul mi-a fost suspendat acum 3 luni , si sunt acuzat intrun proces deschis , alcohol la volan 1,10 in sange . am produs un accident fara victime fiind doar eu implicat, si pagubele materiale au fost recuperate a doua zi .

Intrebarea este , daca procesul pana cand primesc sentinta finala , dureaza 2 ani de acum incolo , eu nu pot sa imi scot dovada ca sa pot conduce pana atunci ?

Nu mi se pare corect , sa astept 1 an sau 2 , dupa care sa primesc sentinta inca vreo 2 ani , pentru ca pe judecatori nhu prea ii intereseaza de cat timp ti-e suspendat permisu , si chiar am nevoie de permis deoarece lucrez si in domeniu .

Astept un raspuns ferm de la cei care au mai patit , sau care stiu raspunsul , daca exista vreo sansa sa primesc dovada pana cand se finalizeaza procesul .

Multumesc anticipat .
In cazul eliberarii dovezii fara drept de circulatie nu se poate obtine o dovada cu drept de circulatie.
Chiar daca vet face o cerere catre procuror in sensul eliberarii unei dovezi cu drept de circulatie nu veti obtine un raspuns favorabil.
Buna ziua!
În funcție de faza procesuală în care vă aflați (urmărire penală sau judecată) puteți formula o cerere la procuror sau instanță pentru prelungirea dreptului de circulație cu 30 de zile. Există posibilitatea să vi se admită o asemenea cerere.

Articolul 111 din OUG 195/2002
(1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
a) la cumularea a cel puţin 15 puncte de penalizare;
b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336 Cod penal (Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului), 337, art. 338 alin. (1) şi la art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
.....
(3) În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi d), la art. 102 alin. (3) lit. a) şi c) din prezenta ordonanţă de urgenţă, precum şi în cele menţionate la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.
.....
(6) La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2016
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
Daca lucratiin domeniu si aveti nevoie de permis de conducere pentru desfasurarea activitatii dvs. trebuia sa va ganditi de 10 ori inainte de a urca la volan avand in vedere ca erati in stare de ebrietate.
In cazul in care veti fi condamnat permisul se va anula si aveti dreptul sa va prezentati la examen pentru obtinerea unui nou permis dupa 6 luni sau un an in functie de modul de executare a pedepsei ( cu executare sau cu suspendare).
ing. Ioan Ciobanu
dolimp a scris:

puteți formula o cerere la procuror sau instanță pentru prelungirea dreptului de circulație cu 30 de zile. Există posibilitatea să vi se admită o asemenea cerere.





In ce conditii se poate admite prelungirea din moment ce dovada este fara drept de circulatie?
Nu ma intalegeti gresit , imi asum raspunderea pentru fapta comisa si vreau sa primesc pedeapsa meritata, dar nu mi se pare corect derularea procesului , adica eu sunt nevoit sa stau fara permis 1 an , 2 ani cat dureaza procesu ( ca asa e la noi ) dupa care sa primesc inca vreo 2 ani dupa sentinta, ca bine stiu nu se iau in considerare anii in care permisul a fost suspendat si procesul a fost in derulare . Asa e legea ? .... si dece sa primesc inchisoare cu executare ? avand in vedere ca nu mai am fapte penale , si sant la prima abatere!
Sunt altii care cimenteaza oameni la propriu si se plimba printre noi , scapa cu basma curata!
Poate daca aveam si eu un teanc de euro imi suspendau si mie permisu pe o luna .

Alte discuții în legătură

Eliberare dovada cu drept de circulație RalucaDas RalucaDas Buna seara! M am confruntat cu 2 dosare penale. 1- circulând cu numerele provizorii expirate 2- circulând cu dovada expirata de 1 zi, ... (vezi toată discuția)
Conducere motocicleta cu permis cat.b Andrei088 Andrei088 Buna ziua, Anul trecut pe 23-08-2014 am condus o motocicleta fara a avea categoriea corespunzatoare si ma oprit politia. Iar anul acesta in 03.03.2015 am ... (vezi toată discuția)
Dovada fara drept de conducere !? Szili Nagy Szili Nagy Am savarsit fapta mentionata la art 334 al 1. Ce dovada trebuia sa primesc, cu sau fara drept de conducere? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)