avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Eliberare dovada cu drept de circulație
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Eliberare dovada cu drept de circulație

Buna seara! M am confruntat cu 2 dosare penale. 1- circulând cu numerele provizorii expirate
2- circulând cu dovada expirata de 1 zi, neștiind acest lucru din neglijența mea.
Am primit la primul dosar 3 luni suspendare permis iar la al doilea încă nu s a soluționat. Inafara de aceste 2 antecendente nu am nimic altceva. Întrebarea mea este următoarea : După a doua fapta am primit dovada fără drept de circulație, pot merge la parchet sa fac o cerere prin care sa solicit aprobarea dreptului de a circula pana la soluționare și poliția sa îmi elibereze o dovada cu drept de circulație ? Mai exact ce șanse as avea? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:27, 21 August 2020
In opinia mea, nicio sansa.
RalucaDas a scris:

pot merge la parchet sa fac o cerere prin care sa solicit aprobarea dreptului de a circula pana la soluționare și poliția sa îmi elibereze o dovada cu drept de circulație ?

Cod Penal Art. 335 art 2 Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Ori
OUG 195/2002 Articolul 111 art (1) lit b Permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia se retine in urmatoarele cazuri:
b) cand titularul acestuia a savarsit una dintre infractiunile prevazute la art. 334, art. 335 alin. (2) , art. 336, 337, art. 338 alin. (1) si la art. 339 alin. (2) , (3) si (4) din Codul penal;
OUG 195/2002 Articolul 111 art (3) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si d) , la art. 102 alin. (3) lit. a) si c) din prezenta ordonanta de urgenta, precum si in cele mentionate la art. 334 alin. (2) si (4) , art. 335 alin. (2) , art. 336, 337, art. 338 alin. (1) , art. 339 alin. (2) , (3) si (4) din Codul penal, dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza fara drept de circulatie.

Deci in situatia dvs. legea nu prevede dreptul de a circula si deci nu aveti cum sa solicitati acest lucru si sa si aveti sanse de succes.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Am înțeles..vă mulțumesc !
La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea clasării, renunţării la urmărirea penală sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere motocicleta cu permis cat.b Andrei088 Andrei088 Buna ziua, Anul trecut pe 23-08-2014 am condus o motocicleta fara a avea categoriea corespunzatoare si ma oprit politia. Iar anul acesta in 03.03.2015 am ... (vezi toată discuția)
Dovada fara drept de conducere !? Szili Nagy Szili Nagy Am savarsit fapta mentionata la art 334 al 1. Ce dovada trebuia sa primesc, cu sau fara drept de conducere? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cand se da dovada retinere permis fara drept de circulatie? nfanurie nfanurie Am fost oprit in data de 29.07.2015 de un echipaj de politie si RAR. Agentul RAR a constatat (verificand cu mana) ca am joc la directie ( nu stiu daca este ... (vezi toată discuția)