avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stiti cazuri unde s-a pus in aplicare prin executor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stiti cazuri unde s-a pus in aplicare prin executor plata pensiei alimentare la navigatori?

Am fost casatorita cu un navigator care e acum comandant, salariu de 8000 euro cel putin, de cel putin 7 ani de zile ma lupt sa primesc pensia alimentara pentru copil. Am reusit sa-mi educ copilul cu ajutorul parintilor mei care sunt pensionati din armata. Gradinita, scoala, afterschool, meditatii, baschet, dans...toate aceste cheltuieli ar fi trebuit suportate de catre tata. S-a limitat la a-i cumpara doar haine din cand in cand. In schimb cu sotia lui careia ii creste copilul are o casa si un apartament, teren, 2 masini si scoala particulara pentru copil. Naviga 4 luni cu 2 luni acasa. Faceti o socoteala doar cat ii datoreaza copilului lui, nu mie. Din banii astia as da cu drag 10% oricarui executor iar castigul ar fi binemeritat. De-a lungul timpului doar am irosit banii pe avocati care au facut intelegeri cu el sa ma amane, executori care s-au multumit cu 500 lei la incheierea contractului. De cate ori ne-am intalnit la mediatori banii au fost irositi doar pentru a ma face sa semnez pentru sume derizorii lunare. Vad o gramada de mame pe aici pe forum in aceeasi situatie ca mine, fostul sot navigator cu contract pe fiecare plecare. Firma refuza sa dea contractele. Executorii nu au ce executa pentru ca nu stiu sumele castigate din contracte, si uite asa trece timpul...
Am obosit crescandu-mi copilul cu bunicii lui intr-o tara unde te lupti cu morile de vant.
Stiti pe cineva care a reusit sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca pentru poprire 25% salariu euro navigator?
plangere penala ptr abandon de familie din 3 in 3 luni.la un moment dat ..in ani va face puscarie cu executare daca nu plateste pensia.
Subzista raspunderea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie.


Abandonul de familie este fapta persoanei care, avand obligatia legala de intretinere, savarseste fata de persoana indreptatita la intretinere urmatoarele fapte: a parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunand-o la suferinte fizice sau morale;b neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege; c neplata cu rea-credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.

Chiar si o plata partiala a pensiei echivaleaza cu neplata acesteia, termenul de 3 luni fiind calculat de la data ultimei plati.



Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei indrituite la intretinere sau a parintelui caruia i s-a incredintat minorul. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.


Daca partile nu s-au impacat, dar in cursul judecatii, inculpatul isi indeplineste obligatiile, instanta, in cazul in care stabileste vinovatia, dispune impotriva inculpatului amanarea aplicarii pedepsei,deoarece interesul celui indreptatit la intretinere este mai bine servit daca inculpatul este lasat in libertate avand posibilitatea de a-si indeplini obligatiile de intretinere.



Art. 378
Abandonul de familie
(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii.


(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile.
(5) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta.




Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minor nicoletaghinea nicoletaghinea Daca am divortat si in urma divortului copilul minor ramane in grija mea, insa tatal intarzie cu plata pensiei alimentare, pot sa fac demersuri pentru oprirea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara elma0625 elma0625 In urma divortului , tatalui i s-a stabilit o pensie alimentara de 175 lei pe care a platit-o pana acum trei ani . Pentru ca necesitatile copilului au crescut ... (vezi toată discuția)