avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscriere in cartea funciara a dreptului de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscriere in cartea funciara a dreptului de servitute

Buna ziua,
Se da un proprietar ce a parcelat un teren insa fara sa reglementeze un drum de servitute. Asa zisul drum de acces face parte dintr-ul lot ce are forma de T drumul finnd bara verticala iar celelate parcele fiind dispuse in stanga si drepta "drumului"
Noi dorim sa cumparam un lot ce are acces direct la drumul public insa ne-am gandit ca pe viitor, atat lotul cu drumul cat si lotul din spatele lotului ce vrem sa il cumparam isi vor schimba proprietarii si proprietarul lotului in forma de T care include accesul la celelate loturi poate refuza accesul pe terenul lui celorlati proprietari. Atunci viitorul proprietar al lotului din spatele terenului nostru ne poate cere noua acces? acesta devenind in mod evident loc infundat.
Am propus inscrierea in CF a lotului T cu drumul, ca sarcina , drept de trecere in favoare loturilor fara acces direct la drumul public, insa situatia e un pic mai complicata deoarece in acest moment toate loturile au acelasi proprietar si cel putin aparent, asta impiedica inscrierea in CF a acestui drept de servitute.
Stiu. Suflu in iaurt. Insa incerc sa evit orice posibila neplacere acum cat pot.


Multumiri

Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2016
uncas, utilizator

Alte discuții în legătură

Drum de acces aur_club aur_club Buna ziua! De curand am cumparat un teren cu lungimea de aproximativ 100m iar latimea cca 50m, in spatele terenului nostru se afla un alt teren. Langa ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are un proprietar de drum de servitute? moniquenoir27 moniquenoir27 Buna ziua, am si eu urmatoarea problema... Am cumparat impreuna cu alte 3 persoane un teren pe care l-am imparit si evident fiecare dintre noi am cedat, ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute cedat primariei klaudiu0302 klaudiu0302 Buna ziua, As vrea sa achizitionez un lot de teren. Proprietarul detine o parcela de 4000 mp care a parcelat-o in 9 loturi (8 loturi si un lot care este ... (vezi toată discuția)