avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de servitute cedat primariei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de servitute cedat primariei

Buna ziua,

As vrea sa achizitionez un lot de teren. Proprietarul detine o parcela de 4000 mp care a parcelat-o in 9 loturi (8 loturi si un lot care este drum de servitute pentru celelate loturi). el spune ca acel lot il va ceda primariei. Eu cum ma asigur de asta. Legea il obliga sau nu? Ar trebui sa il cedeze in momentul in care cere certif. de urbanism dupa parcelare? deocamdata are certif de urbanism pe tot lotul.
Eu sunt primul cumparator si va intabula cele 9 loturi in momentul in care voi cumpara eu. Pentru asta ne-a spus notarul care nevoie de la primarie de un certi de urbanism dupa parcelare pentru fiecare din cele 9 loturi
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2008
klaudiu0302, utilizator
Cel mai recent răspuns: klaudiu0302 , utilizator 20:57, 31 Iulie 2008
nu va faceti griji asupra drumului de servitute, fiindca oricum veti beneficia de asa ceva fie de bunavoie fie prin instanta, daca vanzatorul nu vrea sa va dea drum deservitute.
cel mai bine la cumpararea lotului, cumparati si cota aferenta lotului dvs. din drumul de servitute.

av. vasilescu
Noi am facut un precontract de vanzare-cumparare in care ste stipulat faptul ca trebuie sa cedeze acel lot la primarie. Oare sa fac actele finale sau sa-i impun sa cedeze drumul si dupa aceea sa fac actele?
El spune ca nu ar vinde cota parte din teren pt ca are si el doua loturi care vrea sa le pastreze si daca nu vrea unul sa cedeze dupa aceea?
Acum cand a cerut certif de urbanism dupa parcelare, nu ar trebui sa-i fi cerut sa cedeze, pt ca pe schita topo lotul nr 9 apare ca drum?
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2008
klaudiu0302, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict servitute iasmina2009 iasmina2009 Buna ziua, am cumparat impreuna cu alte 8 persoane un teren mai mare, pe care l-am impartit in loturi de marimi diferite, in functie de dorinta fiecarei ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute in cota indiviza ferarunita ferarunita am cumparat un teren in 2008 dintr-o fasie de teren de aproximativ11300 terenul a fost impartit in 20 loturi de cate 500 m patrati 10 si 10 loturi despartite ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara a dreptului de servitute uncas uncas Buna ziua, Se da un proprietar ce a parcelat un teren insa fara sa reglementeze un drum de servitute. Asa zisul drum de acces face parte dintr-ul lot ce are ... (vezi toată discuția)