avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Despre achiztiile intracomunitare ale unei firme de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Despre achiztiile intracomunitare ale unei firme de transport marfa noua infiintata

Buna seara.
Am infiintat recent o firma de transport marfa (SRL-D) si sunt total nelamurit in legatura cu achizitia unui camion din Germania sau Olanda.
Cum pot lua acel camion fara sa platesc TVA la cumparare ,daca eu nu sunt inregistrat platitor TVA in Romania?
Ma pot inregistra platitor TVA doar intracomunitar,stiu asta,exista un plafon de 10.000e pentru achizitii calculat timp de 1 an si ce depaseste aceasta suma trebuie sa platesc TVA in Romania sau am inteles eu gresit?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ,pentru ca sunt in ceata total:sorry:
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:22, 9 Mai 2016
Daca vreti sa va inregistrati ca platitor de T.V.A., trebuie s-o faceti inaintea achizitionarii camionului. Inteleg ca acesta costa peste 10.000 euro si, ca urmare, trebuie sa va inscrieti in R.O.I.

Nu stiu ce aveti de gand mai departe iar chestia asta e importanta pentru a va da un raspuns cat mai la obiect si sa nu platiti bani unde nu trebuie. Deci, dati-ne mai multe amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii marfa franta enachemariana_2007 enachemariana_2007 Buna ziua. O societate neplatitoare de tva vrea sa aduca marfa din franta si sa o vanda pe teritoriul romaniei.Trebuie sa se declare platitoare de tva?Unde si ... (vezi toată discuția)
Ii neplatitor tva - deducere? just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Am un II neplatitor de TVA. Doresc sa fac achizitii intracomunitare. Cum fac cu TVA? In primul rand, sunt obligat sa ma iregistreg in registrul ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare aby72 aby72 Sunt interesata de aceste achizitii intracomunitare..ma poate ajuta cineva?de curand am deschis firma,(mentionez ca nu este platitoare de TVA) si doresc sa ... (vezi toată discuția)