avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat handicap Leg.448/2006
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat handicap Leg.448/2006

Sotia a avut la primarie scutire la impozit pentru cladire si curte cf.cod fiscal 2016,dar a decedat in luna Mai an crt .Intrebarea mea este ,trebuie sa platesc impozitul aferent acestor surse ,pentru lunile Iunie-dec.2016?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:35, 9 Mai 2016
Conform dispozitii nou cod fiscal in cazul proprietatilor cu mai multi coproprietari,dintre care unul detine certificat de incadrare in grad accentuat sau grav de handicap,beneficiaza de facilitatea prev de disp art 26 L nr 448/2006 titularul cerificatului,restul coproprietarilor revenindu-le obligatia sa achite cota parte impozit casa/teren
In cazul decesului persoanei detinatoare de certificat incadrare in grad de handicap,urmeaza ca impozitul sa fie achitat individual-fara facilitati de restul coproprietarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotie cu handicap decedata goby goby Buna ziua! Daca sotia cu handicap beneficia de scutire taxe si impozite, dupa ce a decedat, eu sotul care am fost si insotitor mai beneficiez de aceste ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit persoana cu handicap dantanase53 dantanase53 Fiica mea in varsta de 22 de ani este incadrata in grad de handicap accentuat - locuind impreuna cu familia. Doresc sa stiu daca in conformitate cu legea, ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)