Buna ziua!
Ma numesc Dani, am 19 ani si sambata in jurul orei 19:00 , ma aflam pe strada cu prietena mea, cand la un moment dat au aparut 3 indivizi pe care nu ii cunosc care au inceput sa ma loveasca pe motivul ca nu le place fata mea si ca ce caut eu la ei in zona.. Dupa cateva lovituri am fost somat sa dispar din acel loc, am inteles situatia, am plecat, urmand ca in spatele meu sa vina si ei.. dupa cateva momente au mai aparut 2 sau 3 tovarasi de ai lor, unul dintre ei fiind inarmat cu o rozeta (un box, am inteles ca se numeste chestia aia, fiind clasificata arma alba). Am mai apucat sa fac cativa pasi pana cand au inceput din nou sa ma loveasca pana cand am picat pe jos, am mai luat cateva picioare si cativa pumni si cand eram la pamant, dupa care m-am ridicat si din spate am fost lovit in cap cu acel obiect.. Am ajuns acasa la mama fetei care a sunat la 112, am primit ingrijiri medicale, apoi am fost transportat la spital pentru investigatii. Azi (9 Mai 2016) am fost sa imi scot certificat medico-legal, pe care mi s-au dat 10 zile de ingrijiri medicale.
O sa merg sa depun plangere penala pentru ca am aflat numele a 3 dintre ei si sunt convins sa nu renunt la asta pentru ca astfel de animale vor ajunge sa omoare intr-o buna zi. Nu vreau sa moara o persoana ca sa fie pedepsiti asemenea jigodii, mai ales ca eu nu am fost departe de asta.
Acum vreau sa va cer parerea voastra la ce incadreaza fapta lor? Si care sunt potentialele daune care le pot cere in urma acestui eveniment neplacut?
Va multumesc ca m-ati ascultat! :)
Incadrarea juridica depinde de nr. zile de ingrijiri medicale,intrucat in certififcatul medico-legal sunt trecute 10 zile ingrijiri medicale se incadreaza la preved.art.193(2) NCP si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani sau cu amenda. Actiune penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Plangerea penala trebuie sa o depuneti intermen de 3 luni din ziua in care partea vtamataa aflat despre savarsirea faptei.Daca nu o depuneti in termenul de 3 luni faptuitorul nu mai raspunde penal.Daunele depind de vatamarile cauzate, de costul tratamentului(daune materiale) si daune morale,oricum,nu pot fi sume foarte mari.Nu pot sa evaluez.
Sa traiti, cu tot respectul! In cazul in care voi fi amenintat sa imi retrag plangerea , ce este de facut? daunele morale se impart la fiecare in mod egal? Multumesc!
Daca va ameninta sa va retrageti plangerea puteti formula o noua plangere prealabila ptr.infractiunea de amenintare((Art.206 NCP)=D>Daca raspund solidar puteti lua banii de la oricare,mai exact de la cel mai solvabil.