avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurarea medicala pentru o persoana de 18 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurarea medicala pentru o persoana de 18 ani

Buna ziua. Fata mea a implinit de doua saptamani 18 ani. Inca nu i-a sosit cardul de sanatate, fapt care m-am interesat la CASMB si nu apare ca fiind asigurat. Mentionez ca nu este salariata si nu mai face parte din nici o institutie de invatamant, retragand-o pe motive medicale... Care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii calitatii de asigurat si de obtinerea cardului de sanatate, card, fara de care nu pot obtine consultatii si medicamente gratuite... Unde trebuie sa ajung sa platesc aceste asigurari, si cum pot deveni ( fata mea ) asigurat cu acte in regula... Am sunat la CASMB si m-au bagat total in ceata... Trebuie sa ajung, dupa spusele lor, la Circa financiara, la ONRC si apoi la CASMB... Dumneavoastra, stiti care e cursul potrivit pentru acest demers? Mentionez ca sunt din Bucuresti, sector 3.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:27, 10 Mai 2016
1. - Conform Legii 95/2006, privind reforma in domeniul sanatatii, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate.
- Daca are un contract individual de munca este asigurat prin efectul legii.
- Daca nu are nici un venit se poate asigura prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
- Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (1250 lei) iar contributia lunara este de 5,5% din venitul asigurat.
- In cazul venitului asigurat egal cu salariul minim pe economie contributia este de 69 lei pe luna.

2. Pentru amanunte cititi pe:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la casa de sanatate Arilena Arilena Buna ziua, as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez daca neavand un loc de munca si deci nici un venit , nu sunt asigurata la casa de sanatate .Am facut o ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale de sanatate puni puni buna ziua. as dori sa stiu pentru o persoana care nu este asigurata cum pot achita contributiile de asigurari de sanatate. trebuie incheiat un contract cu ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate alex_onu alex_onu Buna ziua, am si eu o intrebare. M-ar interesa ce trebuie sa fac pentru a fi in continuare asigurat si dupa varsta de 25 ani, chiar daca nu am nici un venit. ... (vezi toată discuția)