Buna seara. Va rog sa-mi suneti daca in cazul unei persoane in concediu de maternitate cu incepere din 31.03.2016,trebuie modificata si transmisa marirea de salariu din mai .Ba za de calcul ramane aceeasi pt. toata perioada ? Dupa incheierea celor 128 zile se suspenda CIM?Daca 31.03.2016 a fost pe cod 01,iar ce a urmat (din 01.04.2016) este pe cod 08 se modifica baza de calcul ?
Ce alte aspecte trebuie avute in vedere ?
Va multumesc pt. ajutor ! O seara buna !
Nu cred ca am fost exlicita,deci reformulez;am un concediu medical pe cod 01 in 31.03,dupa care am continuare pe cod 08 aprilie si mai.Baza de calcul din martie ramane valabila si pt. aprilie,respectiv mai ? Dupa terminarea celor 128 zile pe cod 08 se suspenda contactul? Deoarece din mai salariul minim se modifica la 1250,intra si aceasta persoana la modificare salariu ?Va multumesc.
Nu are cum sa opereze majorarea salariului , atat timp cat c.i.m.este suspendat.
Majorarea isi va produce efecte dupa terminarea concediului medical. Vedeti art.49 alin.6 C.mun.
Dupa terminarea celor 128 zile pe cod 08 se suspenda contactul?
Numai daca salariat/ul solicita acordarea CCC, atunci se va suspenda c.i.m. in bazaart.51 lit.a C.mun.