avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din domeniul public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din domeniul public

Buna ziua,

Va rog din suflet ajutati-ma cu o problema recent aparuta la mine in familie. Tatal meu impreuna cu inca doi indivizi, toti in stare de ebrietate, au luat 4 garduri de fier de pe o strada din apropiere de casa noastra, garduri ce imprejmuiau o scoala si care fusesera dezafectate datorita lucrarilor de asfaltare din zona. Cei doi indivizi au luat gardurile iar tatal meu le-a permis sa le tina la noi in curte. A venit politia probabil chemata de vecini si i-a gasit chiar in momentul cand le bagau in curte. Cum toti erau in stare de ebrietate au fost dusi la sectia de politie unde li s-au luat declaratii.
Acum gardurile sunt lasate la noi in custodie de catre politie pana la rezolvarea anchetei. Din cate am inteles de la politie trebuie sa vada ce pretentii are primaria si daca se constituie parte civila, chiar daca acele garduri erau dazafectate si lasate in strada.
Va rog din suflet sa imi spuneti ce se poate intampla in cel mai rau caz cu tatal meu.
Mentionez ca are 67 de ani si nu mai are antecedente penale. Nu i s-au luat amprente si nici nu i s-au facut poze cum le-au facut celorlati doi, daca asta are vreo importanta.
Din cate am inteles el este un fel de complice si vreu sa stiu ce pedeapsa i se poate aplica. Gardurile respective nu au o valoare mare, poate doar de vanzare la fier vechi, si nici nu sunt foarte mari.
Din cate am vazut politistii si anchetatorii se calmasera si le-au tras o mare mustruluiala dar sunt convinsa ca nu pot scapa asa usor.
Intamplarea s-a petrecut ieri si suntem toti disperati pentru o prostie pe care a facut-o fara sa se gandeasca la consecinte, fiind in stare de ebrietate.
Va rog daca ma puteti ajuta cu o opinie despre ce se poate intampla in cel mai rau caz.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: twistedmind , utilizator 14:45, 13 August 2009
Buna ziua.Functie de cum au prezentat reprezentantii primariei varianta,exista posibilitatea sa fie acuzati de distrugere,eventual furt calificat.Precizarea conform careia toti erau in stare de ebrietate,nu are relevanta fata de aspectul ca beti fiind au avut discernamantul si starea de constienta sa se lupte cu gardurile respective si pe care ,chiar daca erau beti le~au depozitat in curtea proprie.Fara a preciza dvs eventuala opinie,pozitie oficiala a reprezentantilor primariei ca si proprietari ai gardului montat pe domeniul public ,este prematur un raspuns care sa va asigure linistea.
Va multumesc. Primaria probabil ca va fi anuntata de politie si vom vedea atunci ce pozitie are.
Maine vom merge din nou la sectia de politie sa vorbim cu cel care a intocmit dosarul, probabil cu riscul de a parea prea insistenti dar trebuie sa vedem ce avem de facut.
Eu sper doar sa se aleaga cu o amenda care sa il usture si sa nu merga la inchisoare.
Buna aseara.Avand in vedere in principal ca prejudiciul a fost in totalitate recuperat,exista posibilitateav sa se ia act ca nu are antecedente penale si atunci se poate aplica numai o sanctiune administrativa
Fapta tatalui dvs. constituie complicitate la infractiunea de furt calificat iar starea de betie in care se afla, conform legii, nu il poate exonera de raspundere, intrucat numai starea de betie totala si involuntara ,este cauza de inlaturare al caracteul penal al faptei,insa,betia voluntara poate constitui uneori circumstanta atenuanta. Este posibil ca tatal dvs. sa primeasca totusi doar o amenda administrativa.
Va multumesc pentru raspunsuri. M-am mai linistit putin, sper ca maine sa aflam mai multe. O seara buna.

Alte discuții în legătură

Furt calificat stergatoare auto holyvmp holyvmp Buna seara, Va scriu in legatura cu o boacana de-a mea din urma cu 6 luni. Intr-o noapte, aflandu-ma in stare de ebrietate impreuna cu un prieten, am rupt ... (vezi toată discuția)
Citatie politie pentru un furt fara intentie Adi. P Adi. P Buna ziua, am decis sa postez si eu o intamplare a mea prosteasca, in cateva cuvinte si daca este cineva amabil sa imi dea un raspuns . Intr-o miercuri seara ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)