avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele Asociatiei si accesul la documente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele Asociatiei si accesul la documente

Buna ziua!
In calitate de presedinte al Asociatiei, ales de 2 luni, am dorit mutarea documentelor la sediul Asociatiei (pana acum au fost la administrator), pentru a avea acces la toate documentele si pentru a putea rezolva problemele ivite. S-a cumparat un fiset metalic, dar administratorul nu vrea sa aduca actele. OK! Prima luna pe care trebuia sa o avizez era martie 2016. Am sunat contabilul pentru a-mi trimite registrul de casa si balanta, dar am intrebat si de actele care se depun la primarie, semestrial. Raspuns: de ce imi trebuie registrul de casa, daca sunt la dosar facturile si incasarile, iar eu nu sunt cenzor ca sa cer asa ceva, si de ce am nevoie de balanta.. suspectez pe cineva de delapidare? Cand i-am spus ca sunt presedinte si trebuie sa stiu tot ce se intampla in asociatie, m-a intrebat daca am gasit vreo factura neplatita la timp. P.S. Contabila e fiica administratorului. In Statutul Asociatiei, in Legea 230/2007 si in H.G.1588/2007 se prevede ca presedintele are acces la orice document. Daca am fost ales cu data de 1.03.2016, am acces doar la actele de dupa aceasta data? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:45, 11 Mai 2016
Dvs. ati procedat corect si mentineti-va atitudinea. daca nu vor sa inteleaga de "vorba buna", ii notificati in scris, cereti sprijinul membrilor com. ex., a presedintelui com. de cenzori, a seviciului specialiat al primariei, a sectiei de politie din zona.
Mai mult, le dati termen de aducere a diocumentelor, sa zicem 10 zile, sa va predea arhiva in cele mai bune conditii, intocmiti PV de predare-primire si daca nu inteleg, ii puteti pofti sa-si vada de treaba in alta parte.
Daca sunt angajati cu CIM, puteti sa-i sanctionati conform prevederilor codului muncii.
Va asteptam cu rezultatele pe care le-ati obtinut.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul presedinte: ce preia, cand si cum? acameliac acameliac Am reusit sa schimbam presedintele care tinea cu dintii de scaun. Dupa sedinta a cedat doar registrul de sedinte. Noul presedinte are retineri in a prelua si ... (vezi toată discuția)
Bani incasati in plus , de catre administrator gera905 gera905 Buna seara. Ca presedinte, am constatat ca administratorul incaseaza mai mult decat ce este pe facturi. Situatia a persistat 5 ani. La cererea com. exec. de a ... (vezi toată discuția)
Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)