avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... retragere declaratie proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

retragere declaratie proces penal

salut,

Sunt martor intr-un proces pentru o bataie intre mai multi fosti prieteni. Altercatia a avut loc in anul 2010, am dat 2 declaratii atunci, initial s-a dat NUP, dar apoi procurorul a facut contestatia si a inceput procesul prin 2014 sau 2015. ideea este ca pe mine nu ma mai intereseaza ce se intampla in acest proces, nu mai doresc sa umblu pe acolo si sa ma fataie cum au chef. Sentinta finala nu s-a dat in acest caz. se poate sa-mi retrag declaratiile? mi se poate intampla ceva?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:15, 14 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~
buna,

Va multumesc pentru raspuns. Nu refuz sa dau declaratii, am fost la minim 5 pana acum, dar mi s-a luat deja. nu mai am legatura cu inculpatii dosarului, nu ma intereseaza deznodamantul. A fost acum 6 ani, wtf?, ei cred ca esti robot sa mai stii ce s-a intamplat intr-un scandal in care nici nu eram foarte atent?

in art 260 din codul penal am gasit asta:

"Fapta prevăzută în alineatul precedent nu se pedepseşte dacă, în cauzele penale mai înainte de a se produce arestarea inculpatului, ori în toate cauzele mai înainte de a se fi pronunţat o hotărâre sau de a se fi dat o altă soluţie ca urmare a mărturiei mincinoase, martorul îşi retrage mărturia."

Desi nu este marturie mincinoasa, diferente intre declaratii fiind doar chestii minore, care n-au legatura cu bataia, dar mi se pare o portita sa scap naiba de toate astea, ca mi s-a luat de procesul lor.

Multumesc!
Declarația mincinoasa se pedepsește și dacă va schimbați declarația va complicați existenta.
Aveți obligația de a va prezenta și de a da declarație dacă sunteți chemat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa meseriasu6_9 meseriasu6_9 Buna seara.....am si eu o nelamurire...in urma cu cativa ani,mai exact 2 a avut loc o bataie in barul in care ma aflam,drept urmare am fost si martor iar la ... (vezi toată discuția)
Se poate schimba declaratia in instanta? alecs7766 alecs7766 fratele meu este condamnat pentru 3 ani si 6 luni pentru trafic de droguri.in timpul urmaririi lui penale a dat niste declaratii la politie cu privire la alte ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa justis justis in cazul in care la proces vreau sa imi skimb unele detalii din declaratia data pana atunci pot intra la marturie mincinoasa? multumesc #-o (vezi toată discuția)