avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Abuz pe OLX?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Abuz pe OLX?

Buna ziua
Ma numesc Emil Dorel, si vreau sa va relatez urmatorul aspect:
Sunt un utilizator al site-ului OLX,in sensul ca postez anunturi de vanzare pe acest site destul de des.Intr-una din zile deschid contul si imi apare mesajul ca am contul restrictionat deoarece folosesc mai multe conturi OlX, si mi se arata contul meu si inca unul si mi se spune sa imi aleg contul cu care vreau sa continui.Am ales contul meu si bine mersi mi-am vazut de treaba.
Dupa un timp situatia se repeta de inca cateva ori pana cand mi se spune ,prin e-mail ,sa imi fac alt cont ca cel pe care il am nu mai pot s ail folosesc,in conditiile in care am acel cont de cativa ani,am platit anunturi am aplicatia pe telefon ma loghez cu adresa de e-mail, etc.
Si acum partea care ma intriga cel mai mult este urmatoarea : pot sa vada IP-ul calculatorului sau telefonuli de pe care ma loghez?Daca da, este acest lucru legal sau nu.Si pentru a sustine ceea ce spun va relatez urmatoarea intamplare: avand descarcata aplicatia pe telefon intr-o zi am lasat un prieten sa intre de telefonul meu pe contul lui sa verifice anunturile.Rezultatul? A doua zi am avut amandoi conturile blocate si acuzati ca folosim mai multe conturi.
Itrebarea este de unde au stiut ca si-a accesat contul de pe telefonul meu ,eu folosind internetul care il am la abonament.Mi s-a parut suspect sa poata identifica dispozitivul de pe care s-a logat
Va multumesc pentru ca ati avut rabdare sa cititi acest mesaj
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:08, 16 Mai 2016
Da, serverele logheaza IP-ul, rezolutia ecranului, sistemul de operare, tipul de explorator, versiunea exploratorului, plugin-urile, setarile de limba, etc. Nu este nimic ilegal in asta, orice website din lume poate face asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizualizare dosar fiscal anaf mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! va solicit ajutorul in urmatoarea problema: ma loghez pe site-ul anaf cu certificatul digital, accesez aplicatia dosar fiscal, dar imi apare ... (vezi toată discuția)
Accesul la contul yahoo imi este efectiv refuzat meriadoc meriadoc Am un cont de mail pe yahoo pe care nu l-am mai accesat de ceva vreme. Intre timp am schimbat calculatorul iar acum sunt in situatia de a nu putea sa imi ... (vezi toată discuția)
Facebook dezactivat Unicka20 Unicka20 Buna dragii mei! La Multi Ani! Vin si eu cu o intrebare...Am cont Facebook de 10 ani si am postat ceva cu firma Adidas, la câteva zile primesc mesaj ca s-a ... (vezi toată discuția)