avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Impozitare bonuri cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Impozitare bonuri cadou

Buna ziua! Am inteles ca odata cu noul cod fiscal, bonurile cadou de pana in 150 lei nu se impoziteaza. Problema mea este ca am primit 26 de bonuri cadou, fiecare in valoare de 10 lei, iar cele 110 lei, cu cat s-a deposit pragul de 150 de lei, au fost impozitati luna urmatoare 100%. Mai exact in luna aprilie am primit 26 de bonuri cadou in valoare totala de 260 de lei, iar in luna mai mi s-a tras din salariu suma de 110 lei cu explicatia: "bonuri nescutite acordate". Imi puteti spune va rog in ce masura este legala aceasta chestiune, de impozitare 100%, avand in vedere ca in situatia mea sunt cam 2000 de angajati, cei cu vechime mai mare de 2 ani? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:59, 13 Mai 2016
Art.76 C.fisc.
(4) Următoarele venituri nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru bolile grave și incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru naștere, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităților naturale, veniturile reprezentând cadouri în bani și/sau în natură, inclusiv tichete cadou, oferite salariaților, cât și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, contravaloarea transportului la și de la locul de muncă al salariatului, contravaloarea serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru salariații proprii și membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariații proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă. Norme metodologice

Cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei....

Asadar, ceea ce depaseste suma de 150 lei este supusa impozitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou de paste ionela11 ionela11 Buna ziua, Pot comanda tichete cadou pentru angajati si de Paste daca am comandat de 8 martie?....sunt in limita a sumei de 150 lei/persoana/eveniment? Este ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru bonuri cadou geannynne geannynne Buna ziua. Sunt si eu angajat la o mare companie (multinationala sa putea sa spun) si cu ocazia sarbatorilor de Paste am primit si noi angajatii 3 bonuri cadou ... (vezi toată discuția)
Premii de 8 martie puicuta puicuta Daca se dau premii cu ocazia zilei de 8 martie, se includ in salarul lunii martie si se calculeaza toate contributiile ca si la salarii (impozit, sanatate, ... (vezi toată discuția)