avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurat persoana intretinuta prin contract?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurat persoana intretinuta prin contract?

Buna ziua,

S-a ivit o intrebare legat de o persoana aflata in intretinere, pote aceasta fi coasigurat al persoanei care il intretine? Or numai parintii, copii ori sotii pot fi coasigurati. Persoana aflata in intretinere are 60 de ani si nu are alte venituri.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 13 Mai 2016
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, numai sotul, sotia si parintii fara venituri proprii pof figura ca si coasigurati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat parinte din ccc emma02 emma02 Hristos a Inviat! Sotul meu este in prenatal dupa al 2 copil, eu sunt coasigurata dupa el. As dori sa stiu daca poate sa o ia si pe soacra mea in intretinere ... (vezi toată discuția)
coasigurare andralav04 andralav04 Părintele pensionar poate lua coasigurat pe copilul sau? (vezi toată discuția)
Coasigurat? cerasela75 cerasela75 sotul mai poate fii coasigurat daca sotia este in maternitate pr 1 an si 10 luni? (vezi toată discuția)