avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie port arma autoaparare - dosar respins
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie port arma autoaparare - dosar respins

Buna ziua, in urma cu o luna am facut un curs pentru pistol cu bile pentru aparare si dosarul mi-a fost respins pe motive false

Problema sta in felul urmator eu de 4 ani nu vorbesc de loc cu cumnatul meu care este si vecin cu mine, am facut cursul pentru autorizatia de port arma pentru autoaparare si intre timp cumnatul meu a aflat ca vreau sa imi iau pistol pentru autoaparare si sa dus la politie si mi-a facut reclamatie pe motivul sa nu imi dea pistol ca eu l-as fi amenintat cu moartea ceea ce este total fals nu este adevarat ceea ce spune si nu are nici martori sa justifice acuzatiile, persoana respectiva a fost internata la nebuni de 2 ori si politia il crede pe el, deci ce se poate face in situatia asta ? Pot sa il dau in judecata pe motiv ca a mintit ?

Mai am inca 2 intrebari la care as dori un raspuns:

1. Cumnatul meu cel care mi-a facut reclamatie falsa la politie are montata o instalatie pe gaz pe masina, el a instalato ilegal deci nu este instalatie omologata ceea ce pune in pericol persoanele din jurul lui, eu sunt vecin cu el si masina o tine parcata exact in fata porti lui, butelia de gaz poate oricand sa explodeze si sa raneasca pe cineva sau poate chiar mai grav, in situatia aceasta cum pot sa fac o reclamatie in mod anonim pentru ca nu pot merge la politia din localitate sa dau declaratie pentru ca persoana respectiva afla si este foarte violent (a fost internat si la spitalul de nebuni)

2. Cunosc o persoana care in urma cu 2 ani a pus pe facebook niste poze cu arma de vanatoare in mana baiatul atunci fiind minor si nu are nici permis pentru arma de vanatoare, legea 295/2004 spune clar arma nu se imprumuta daca persoana este minora sau nu are permis de vanatoare, politia din localitate care ea atunci era prieten cu persoana respectiva si nu a luat nici o masura, pozele exista pe adresa de facebook a persoanei si la momentul actual si nu se ia nici o masura, ce se poate face in situatia aceasta ? Pot sa va spun si adresa de facebook a persoanei si sa va trimit si poze cu persoana respectiva cand tine arma de vanatoare in mana

Ceva sfaturi ?

Alte discuții în legătură

Port arma neletala doberv doberv daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)
Pistol cu bile de cauciuc fara acte gyany23 gyany23 mi au spart hotii casa si mi au furat printre multe altele si un pistol neletal cu gloante cu bila de cauciuc.am descoperit personal hotii in urma depistarii ... (vezi toată discuția)
Detinere pistol cu gaz din 2006 sence sence Buna ziua, In 2006 am achizitionat legal un pistol cu gaz, mi s-a emis de catre politie si un certificat de detinator in care este mantionat respectivul ... (vezi toată discuția)