avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratii impozit venit realizat si platit in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratii impozit venit realizat si platit in strainatate

buna seara ,
sunt plecat in occident de mai mult de 5 ani intr-o tara cu care romania are acord privind dubla impunere. in tot acest timp am muncit si trait in aceea tara ,( nu am revenit deloc in romania).habar nu am daca fiscul din zona unde locuiam si eram inregistrat mi-a trimis sau nu vreo instiintare ,notificare sau orice alta adresa in legatura cu impozite si taxe datorate si nici eu nu am adus nimanui la cunostinta faptul ca traiesc si lucrez in strainatate(rezidenta avind.o inca in romanaia)- e nevoie de vreo declarate a mea privind veniturile realizate in strainatae cate vreme veniturile relizate sunt impozitate in tara in care in acest moment traiaesc si muncesc????? iar daca da , de ce? va multumesc
Cel mai recent răspuns: producer3333 , utilizator 19:31, 14 August 2016
da e nevoie, pentru ca asa sunt legile in Romania facute, sa te puna pe drumuri aiurea!
salutare , vad ca raman (inca !!!) fara raspuns la intrebarea mea. chiar nu poate nimeni sa ma lamureasca? sau trebuie sa cumpar si sa fac "studiu de caz" pe marginea codului fiscal ???? cel/cei care modereaza topicul nu stie , nu vrea sau nu are timp sa dea un raspuns ?

oricum multumesc ca macar cativa urmaresc discutia.....e totusi ceva....
In Codul fiscal avem:



ART. 59 - Sfera de cuprindere a impozitului

(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit , se aplică următoarelor venituri:

a) În cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obținute din orice sursă, atât din România, cât și din afara României;



iar in Normele metodologice la acesta e explcat:



(20) Veniturile din salarii obținute de contribuabilii prevăzuți la art. 59 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Codul fiscal pentru activitatea desfășurată într-un stat cu care România are încheiată convenție de evitare a dublei impuneri și care sunt plătite de către sau în numele unui angajator care este rezident în România sau are sediul permanent în România sunt impozabile în România dacă persoana fizică este prezentă în acel stat pentru o perioadă care nu depășește perioada prevăzută în convenția de evitare a dublei impuneri încheiată de România cu statul în care se desfășoară activitatea și veniturile din salarii nu sunt suportate de un sediu permanent al angajatorului care este rezident în România.



De aici eu trag concluzia ca nu datorati nimic in Romania.
Domnule Manea va multumesc . Pusesem aceasta intrebare deoarece o multime de romani si chiar presa romana vehicula diverse povesti conform carora romanii care au rezidenta fiscala in Romania si lucreaza in occident datoreaza impozit pe venitul realizat "afara" Bineinteles ca asta era o aberatie insa cu asemenea specimene prezente in Parlament te astepti la orice , legi "gindite" sa aduca bani la buget in orice mod .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul subiectului: impozitare venituri salariale realizate in strainatate G.Brad G.Brad Va rog sa-mi explicati cum se impoziteaza veniturile salariale realizate din strainatate in urmatoarele conditii: - SALARIAT: Persoana fizica de cetatenie ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Masina impunere david ioan david ioan sunt rezident in Spania si domiciliat in Romania.am cumparat in 2007 o masina cu cvc am inscriso in Spania pe numele meu,iar azi22.06.2010am vrut sa o ... (vezi toată discuția)