avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pasi pentru deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pasi pentru deschidere succesiune

Buna ziua
Indraznesc din nou sa ma adresez cu o problema pe acest forum. Ati putea sa-mi spuneti ca ar fi mai eficace o discutie cu un avocat face to face. Sigur ca la momentul potrivit voi ajunge si acolo, doar ca vreau sa ma documentez putin inainte de asta si sa stiu si eu in linii mari despre ce este vorba.
Ambii parinti imi sunt decedati de mai multa vreme si nu s-a facut succesiunea. Noi suntem 4 frati in viata si unul decedat care are 2 mostenitori.
As vrea sa ma ocup eu de reglementarea acestei situatii, in instanta, deoarece nu reusim sa ne adunam laolalta cei 4 frati, iar mostenitorii fratelui decedat sunt in strainatate si nu le cunoastem adresa.
Rugamintea mea este sa-mi explice cineva concret care sunt pasii ce-i am de urmat, ,,marea mostenire’’ fiind o casuta fara mare valoare, intr-un orasel uitat de lume si 5 hectare de pamant undeva prin judetul Bacau.
Multumesc anticipat pentru amabilitate celor ce-mi vor raspunde.
Olga Spiridon
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:59, 14 August 2009
Mostenirea urmeaza a fi impartita intre dvs. , frati si copiii fratelui decedat care vin la mostenire prin reprezentare. Va trebui sa va adresati instantei cu o cerere prin care cereti dezbaterea succesiunii , va trebui sa va dovediti calitatea de mostenitoare, prezentand si actul de proprietate si certificatele de deces ale parintilor . Veti declara cati mostenitori sunteti, urmand ca si ceilalti sa fie citati pentru a se prezenta .
Pasii concresti sunt:
1. Contactati un avocat.
2. Veti deschide procesul impotriva celorlalti mostenitori. Ultimul domiciliu al celor carora nu le cunoasteti adresa il puteti afla de la Evidenta Populatiei, in baza unui certificat de grefa.
3. Odata cu partajul succesoral, faceti si iesirea din indiviziune.

Multa Bafta!
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
spiridon_olga a scris:

Buna ziua
Indraznesc din nou sa ma adresez cu o problema pe acest forum. Ati putea sa-mi spuneti ca ar fi mai eficace o discutie cu un avocat face to face. Sigur ca la momentul potrivit voi ajunge si acolo, doar ca vreau sa ma documentez putin inainte de asta si sa stiu si eu in linii mari despre ce este vorba.
Ambii parinti imi sunt decedati de mai multa vreme si nu s-a facut succesiunea. Noi suntem 4 frati in viata si unul decedat care are 2 mostenitori.
As vrea sa ma ocup eu de reglementarea acestei situatii, in instanta, deoarece nu reusim sa ne adunam laolalta cei 4 frati, iar mostenitorii fratelui decedat sunt in strainatate si nu le cunoastem adresa.
Rugamintea mea este sa-mi explice cineva concret care sunt pasii ce-i am de urmat, ,,marea mostenire’’ fiind o casuta fara mare valoare, intr-un orasel uitat de lume si 5 hectare de pamant undeva prin judetul Bacau.
Multumesc anticipat pentru amabilitate celor ce-mi vor raspunde.
Olga Spiridon

In materie de mosteniri situatia poate semana foarte mult cu povestirile cu final neasteptat.
Ati ghicit chestia cu avocatul face to face.
Daca vreti va indicam carti de drept si puteti citi linistita, fara stres.

Depinde de ceea ce vrea fiecare mostenitor si ceea ce va face in concret.
Si toate cheltuielile legate de acest proces, legea prevede ca le suporta cel care dechide procesul, sau vor fi impartite intre toti mostenitorii ?
Multumesc tuturor care mi-ati raspuns.
Cu stima
psih. Olga Spiridon
Cheltuielile de judecata vor fi impartite intre toti mostenitorii. In cazul in care nu se prezinta in instanta ceilalti mostenitori si dvs veti fi declarata unic beneficiar al succesiunii atunci dvs le veti suporta in totalitate!:)

Alte discuții în legătură

Intrebare succesiune djpadrecito88 djpadrecito88 Buna seara doamnelor si domnilor avocati ! Am inceput azi procesul de succesiune dupa ce fratele meu si parintii au decedat. Suntem 3 frati: eu , sora si ... (vezi toată discuția)
Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Mostenire dmhyou dmhyou buna ziua, situatia este: sunt 4 fratii, moare unu care nu are copii si nu este casatorit(statea in concubinaj cu cineva de 10 ani) si are o casa in ... (vezi toată discuția)