avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare succesiune

Buna seara doamnelor si domnilor avocati !
Am inceput azi procesul de succesiune dupa ce fratele meu si parintii au decedat.
Suntem 3 frati: eu , sora si fratele (decedat; raman in urma lui 3 copii majori).
Mi se imputa de catre fiicele fratelui ca nu se va obtine nimic in urma partajului judiciar deoarece ele sunt cele care au suportat cheltuielile de inmormantare si comemorarile celor trei decedati, drept pentru care procesul se va incheia, lucru care din punctul meu de vedere mi se pare putin absurd, dar totusi intreb pe cineva care cunoaste mai bine, pe dvs.
Mi s-au cerut de catre instanta certificatele de nastere si de casatorie ale fiicelor , al meu, si al surorii mele, insa ele nu vor dori sa mi le puna la dispozitie.
Am inteles ca in cazul in care nu se vor depune actele, instanta va suspenda procesul.. asa sa fie?

Taxa de timbru este platita si am si aparator,
Cel mai recent răspuns: Alina Stroila , Avocat 20:17, 15 Februarie 2013
Partajul presupune impartirea activului dar si a pasivului, adica atat a bunurilor cat si a cheltuielilor de inmormantare, in cazul prezentat de dvs. Nu dvs. Veti suporta cheltuielile efectate in memoria fratelui, pentru ca nu sunteti mostenitoarea lui, ci a parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere pentru sucesiune. cosmd cosmd Mama a decedat acum 2 saptamani si exista neintelegere pentru sucesiunea apartamentului de patru camere care este trecut pe numele ei. Mama a spus ca acest ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune, dupa 20 de ani cosgab9 cosgab9 Buna ziua, tatal tatalui meu a decedat in 1996, in total mai sunt 4 frati. Vreau sa va zic ca nimeni nu a depus declaratie de acceptare a succesiunii, nu s-a ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii Daniela PORUMB Daniela PORUMB Buna ziua,matusa mea (sora mamei)a decedat in luna aprilie 2017.Nu a a vut copii,sotul e decedat si nu a lasat nimanui nici un act de mostenire asupra ... (vezi toată discuția)