avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea mostenirii

Buna ziua,matusa mea (sora mamei)a decedat in luna aprilie 2017.Nu a a vut copii,sotul e decedat si nu a lasat nimanui nici un act de mostenire asupra apartamentului.Eu si sotul am suportat cheltuielile de inmormantare.Ce se intampla acum cand vom face succesiunea?cine are dreptul la mostenire?Mentionez ca total au fost 9 frati dar 3 sunt decedati iar altul incovnstient.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:25, 23 Iulie 2017
Daca descendenti nu a avut, atunci la mostenirea legala vin in ordinea prestabilita clasele urmatoare de mostenitori, dupa caz. In principiu, mostenirea va fi impartita intre fratii si surorile defunctei, cei 8 dupa cum ati spus dvs., si/sau descendentii lor.
Buna seara,
Conform art. 963 alin 2 coroborat cu 981, la mostenire vor veni fratii si surorile defunctei.
Pentru cei decedati, vin copii lor prin reprezentare.
Cel inconstient vine la mostenire, curatorul care-i reprezinta interesele semnand in locul lui.
Cheltuielile suportate de dumneavoastra intra in PASIVUL succesoral si se imparte si el.
ATENTIE, daca mama dumneavoastra traieste atunci ea este cea care va mosteni nu dumneavoastra iar acele cheltuieli le va introduce domnia sa in masa succesorala ca pasiv.
Moștenitori sunt părinții și fratii/ surorile defunctei.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
Conform art. 963 alin 2 coroborat cu 981, la mostenire vor veni fratii si surorile defunctei.
Pentru cei decedati, vin copii lor prin reprezentare.

Si pentru cei nedemni cine vine la mostenire? Dar ascendentii privilegiati, daca traiesc, vin la mostenire? Dar daca copiii (cu 3 de i) fratilor/surorilor sunt decedati, vin nepotii acestora la mostenire? Pai vedeti, de ce nu i-ati enumerat pe toti daca tot v-ati apucat de enumerari?
Se poate?!

Corect ar fi fost: Moștenitorii pot fi ascendentii privilegiati și/sau colateralii privilegiati (fratii și surorile defunctei și descendentii lor pana la gradul al IV-lea inclusiv, raportat la defuncta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune amy1890 amy1890 Bună seara! Ași dori sa mă ajutat : am o cunoștiință căreia de curând ia murit soția și ași dori sa știu (nu au avut copii ) cu cine va dezbate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - dezbatere succesiune ionita-victorita ionita-victorita sora mea a decedat in octombrie 2011,ramanand sotul. dupa deces nu ne-am inteles cu sotul sa ne dea lucrurile personale ale surorii mele. Mentionez ca ei nu ... (vezi toată discuția)