avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenajare pod apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenajare pod apartament

Buna ziua !

Am cumparat un apartament la bloc cu patru etaje si vanzatorul a intabulat podul (cota parte din fiecare apartament de la etajul 4). In acest moment platesc impozit si pe pod.Intrebarea mea este pot sa imi amenajez podul (nemodificand nimic la acesta), pentru depozitare sau in cel mai bun caz pentru a realiza o camera???

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AlexandruPopolan , utilizator 12:09, 19 Mai 2016
Daca aduceti modificari fie si mai mici(demolare pereti interiori,edificare alti pereti etc.)va trebuie autorizatie de constructie, presupun ca, sunteti proprietar si v-ati intabulat dreptul de proprietate la Cartea Funciara.
Va multumesc de raspuns!

Singurul lucru care vreau sa il fac este sa imi inchid spatiul din pod, amprenta apartamentului meu si nu este nevoie sa aduc nici o modificare la acoperis sau la alte parti ale podului. Intrarea in pod va fii realizata din holul apartamentului. Un lucru mai este de mentionat faptul ca tavanul este realizat din rigips si este izolat ...

O zi buna!
Ca sa inchideti spatiul acela e nevoie de autorizatie.
Parerea mea e sa ajungeti la o intelegere in acest sens cu ceilalti trei coproprietari privind folosinta. E mai ieftin si rapid.
Va multumesc pentru raspuns !

O sa vorbesc despre aceasta problema cu vecini pentru a clarifica situatia. Dupa parerea mea este ca toti vor folosii podul ca spatiu de depozitare, insa eu as fii vrut sa il folosesc ca spatiu util.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Administrare pod ultimul etaj dumitrurobert dumitrurobert buna ziua, detin un apartament la ultimul etaj al unui imobil nou P+4 si acoperis inalt tip cornisa. plafonul este de rigips iar accesul in spatiul podului ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)