avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,

Sunt in perioada de proba si angajatorul nu este de acord sa imi accepte demisia la zi. Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: cristinaardelean , utilizator 20:05, 20 Mai 2016
Daca sunteti in perioada de proba nu aveti nevoie de acordul angajatorului pentru a demisiona fara preaviz , adica la zi , cum spuneti dumneavoastra .
Iata ce spune art. 31 (3) din Codul Muncii :
,,Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia."

Prin urmare trebuie doar sa scrieti o notificare prin care anuntati angajatorul ca ati decis ca la data de ....... , de exemplu in ziua urmatoare , contractul dv de munca va inceta intemeiul art. 31 alin 3 codul muncii .
Pentru notificare cereti nr de inregistrare.
1. Demisia este reglementata de art.81 C.mun.sinu de art.31 alin.3 C.mun.

2. Una este incetarea c.i.m. perioada de proba sau la sfarsitul acesteia si alta este incetarea c.i.m. prin demisie.

3. Nu exista demisie la zi ... daca va inaintatu demisia, angajatorul are posibilitatea de a decide daca este sau nu cu preaviz ... daca pe cerere rezolutia angajatorului este ”fara preaviz” atunci temeiul de drept al incetarii raportului de munca este art.81 alin.7 C.mun. si nu art.31 alin.3 C.mun.

Corina Dina a scris:

......
Prin urmare trebuie doar sa scrieti o notificare prin care anuntati angajatorul ca ati decis ca la data de ....... , de exemplu in ziua urmatoare , contractul dv de munca va inceta intemeiul art. 31 alin 3 codul muncii .
....

C.i.m. inceteaza la data mentionata in notificare si nu in ziua urmatoare.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Domnule freelis , nici eu nu am spus ca CIM nu ar inceta in data mentionata in notificare . Poate nu m-am exprimat suficient de clar . I-am spus utilizatoarei cristina ca ar putea sa scrie notificarea azi si sa o inregistreze azi iar in ea sa mentioneze ca a decis ca maine , 19.05.2016 va inceta contractul in temeiul art. 31(3) . Era o posibilitate .
Din postarea dvs se subintelege altceva , si de aceea am mentionat acel aspect.
Da , cum spuneam , poate nu m-am exprimat suficient de clar in prima postare.

Alte discuții în legătură

Demisie nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt. In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)
Preaviz ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. Tocmai m-am angjat la o firma. Lucrez de 3 zile aici, dar vreau sa plec din motive personale. Trebuie sa respect perioada de preaviz tinand cont ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)