avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa prima inmatriculare

In mai 2008 am incheiat un contract de leasing pentru un autoturism.In iunie 2008 am achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule catre societatea de leasing pentru acest autoturism. De la Administratia Financiara am cerut o cerere de restituire a taxei si mi-au spus ca nu pot sa cer eu taxa ci doar cei care au platit-o.In situatia asta ce acte trebuiesc depuse si cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:51, 17 Mai 2016
Conditia restituirii pe cale administrativa a acestei taxe este ca cel care cere restituirea sa fie acelasi cu cel care a platit-o. Adica, si la data platii, si la data restituirii, proprietarul sa fie acelasi.

Ori, in cazul dvs. proprietarul era societatea de leasing la data platii iar acum, in momentul restituirii, proprietar sunteti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa prima inmatriculare jonel jonel In mai 2008 am incheiat un contract de leasing pentru un autoturism.In iunie 2008 am achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule catre societatea ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa prima inmatriculare jonel jonel In mai 2008 am incheiat un contract de leasing pentru un autoturism.In iunie 2008 am achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule catre societatea ... (vezi toată discuția)
Cerere de restituire taxa auto ContSters42967 ContSters42967 Anexa nr.3 la normele metodologice CERERE DE RESTITUIRE Către(organul fiscal competent) __________________________________________ Subsemnatul/Subscrisa ... (vezi toată discuția)