avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Probleme accesare program national pentru bolnav cu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Probleme accesare program national pentru bolnav cu dementa Alzheimer

Buna seara ,
As dori un sfat in urmatoarea problema:
Mama, in varsta de 80 de ani a fost diagnosticata de catre medicul specialist cu dementa- Alzheimer, faza medie. Toate investigatiile ( inclusiv evaluarea psihiatrica) au fost achitate fara a apela la compensatii prin Casa de asigurari de sanatate. Din ianuarie 2016, datorita starii ei, mama a fost institionalizata intr-un centru medico social in Arges. Din ferbruarie fac eforturi sa obtin pentru ea tratamentul pentru afectiunea de mai sus , inclus gratuit intr-un program national pentru bolnavii de Alzheimer. Sunt pasata intre medicul de familie si cabinetul de psihiatrie. Am facut toate investigatiile solicitate , cei de la centrul medico-social ma sprijina si nu pot iesi dintr-un cerc vicios. Mi se cere o trimitere de la medicul de familie care, initial mi-a spus ca trimiterea se emite la 3 luni ( in ianuarie, pentru institutionalizare mi-a fost eliberata o asemenea trimitere). In aprilie revin, mi se spune ca in cazurile acestea trimiterea se elibereaza la 6 luni. La cabinetul de psihiatrie mi se spune ca nu s-a aprobat dosarul si tot asa. Am aflat ieri, dupa ce medicul de familie a discutat cu psihiatrul ca, de fapt, mama nu poate beneficia de acest program datorita faptului ca este institionalizata intr-un centru care nu este autorizat sa ingrijeasca batrani cu asemenea afectiune. Ca daca doresc tratament, sa o scot pe mama din centrul respectiv. Mama este asigurata , are o pensie nu mica, inca plateste asigurari si platesc si la centrul respectiv care nu este privat. In centrul respectiv este foarte bine ingrijita, avand o evolutie pozitiva de cand este acolo.Centrul dispune de personal medical care administreaza medicatia pe baza indicatiilor medicilor specialisti. Nu vad logica legaturii intre afectiunea pacientului si conditionarea primirii tratamentului gratuit de locatia in care se afla. Ce as putea face in acest caz ?Exista in legislatia noastra vreo reglementare in acest sens? Pentru mine, este revoltatoare aceasta procedura! Va multumesc pentru orice sfat !
Cel mai recent răspuns: Elsa60 , utilizator 20:49, 18 Mai 2016
Nu am înțeles ce vreți de fapt.
Buna seara si va multumesc. Doresc sa stiu daca este legal cum au procedat cei de la cabinetul de psihiatrie si Casa Judeteana de Asigurari de sanatate.Au refuzat aprobarea unui tratament inclus intr-un program national pentru un pacient care a platit si plateste cote de asigurari si care, a uirmat procedurile indicate pentru diagnosticare si intocmirea dosarului. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizite medicale gratuite sau nu? dara3923 dara3923 buna ziua! as dori sa aflu:[b] cate vizite gratuite anual la medicul de familie si cate trimiteri gratuite anual la medici specialisti au dreptul parintii mei ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)
Cardiac spitalizat pt. posibil infarct, externat cu diagnostic psihiatric în urma motivelor cererii de externare VABRALSI VABRALSI Pacient pensionat boală, nerevizuibil,cardiac,59 de ani, spitalizat pentru posibil infarct miocardic de medic camera de gardă. Ziua următoare, ora 8,30 ... (vezi toată discuția)