avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se face executarea silita pentru pensia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se face executarea silita pentru pensia de intretinere

Buna_ziua! fostul concubin nu achita pensia alimentara de 2 ani, doar partial, doar cat doreste el, desi acum 2 ani s_a stabilit pensie intretinere minor in cuantum de 130 lei. am incercat intai pe parte penala, plangere penala la Parchet, ajunsese pana la instanta penala, dar sistemul din Romania este insultator cu dreptul minorilor si vad ca este partinitor cu inculpatii si debitorii, nu l_a trimis in judecata pe parinte, fara nici un temei legal, fara sa fie anchetat, cercetat penal, fara sa se dovedeasca ce salariu are parintele, de cand lucreaza, vad ca l_a crezut pe el pe cuvant in camera preliminara!!.. asa ca am vazut ca pe penala este un sistem defectuos, m_am adresat unui executor jud. hotararea inca este executorie, adica are 2 ani de la data pronuntarii. Vreau sa stiu cum se face executarea silita a parintelui minorului, atata timp cat acesta refuza sa plateasca, cu rea_credinta? Va trebui sa fie si el de acord sa i se retina din salariu, sau va fi trimisa hotararea la financiar la locul sau de munca si i se va pune proprire pe salariu? Are dreptul sa se opuna debitorul, atata timp cat a fost obligat printr_o hotare judecatoreasca sa plateasca intretinere minorului suma pe minimul pe economie de acum 2 ani, de 130 lei? Va multumesc! Cu respect!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Alexandradragobete, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:21, 19 Mai 2016
Cunoașteți sigur locul de muncă al părintelui debitor, sau aveți informații credibile că acesta are un loc de muncă?
Acum 2 ani când v-ați judecat și i s-a stabilit 130 lei raportat la minimul pe economie de atunci, lucra încadrat cu salariul minim?
Pentru executare silită trebuie să vă adresați unui executor judecătoresc, căruia îi veți plăti o un avans din taxele de executare, și apoi va demara procedura de executare silită dacă va găsi ceva și va avea de unde. Dacă nu, veți pierde atât cheltuielile de executare și nici pensia nu o veți avea de unde lua. Depinde ce informații aveți despre părintele debitor, și cât de exacte sunt.
Dacă l-ar fi trimis în judecată ce credeți că ați fi obținut pentru copil? Cel mult condamnarea cu suspendare sau cu executare, dacă asta v-ar da mulțumire sufletească. Copilul tot nu ar câștiga nimic material/spiritual din condamnarea tatălui la închisoare.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Dapix, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Cunosc ca lucreaza, din declaratia lui in fata organelor de politie. Si stiu si unde,. plus ca a recunoscut ca lucreaza si in fata instantei penale, dar da si el cat poate, asa a declarat in fata judecatorului. La data cand a fost pronuntata sentinta, acum 2 ani nu era angajat, avea un ajutor social.Dar de un an de zile s_a angajat. dar nu a fost trimis in judecata, desi procurorul a cerut sa fie trimis in judecata, instanta a decis! Si hotararea este definitiva, nu mi s_a dat drept de apel, fara sa fie dovedit de ce nu isi respecta hotararea judecatoreasca! A ramas urmarit penal si dosarul a fost trimis inapoi la Parchet. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Alexandradragobete, utilizator
Dacă ştiţi unde lucrează, încercaţi să aflaţi dacă e angajat cu carte de muncă şi dacă are normă întreagă sau e angajat doar cu 2 sau 4 ore/zi. Dacă lucrează part-time, nu veţi obţine nimic de la el.
A ramas urmarit penal si dosarul a fost trimis inapoi la Parchet. [/quot


SI? ce s-a mai intamplat?


Dacă l-ar fi trimis în judecată ce credeți că ați fi obținut pentru copil? Cel mult condamnarea cu suspendare sau cu executare, dacă asta v-ar da mulțumire sufletească. Copilul tot nu ar câștiga nimic material/spiritual din condamnarea tatălui la închisoare.


Pe aceeasi logica, nici cel care a ucis nu ar trebui sa fie inchis ca mortul de la groapa nu il mai intoarce. Lipsirea de libertate e o consecinta a faptei penale, pedeapsa pt acea fapta penala, nu e pt multumirea cuiva.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor neachitata de 2 ani. plangere la ordonanta parchetului admisa. alexandra_campeanu alexandra_campeanu Buna_dimineata! Am si eu o problema, de 2 ani fostul meu concubin nu isi achita plata pensiei integrala de intretinere minor, in cuantum de 130 lei stabilita ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, tatal s-a angajat dar refuza sa plateasca madonna_sixtina madonna_sixtina Buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o consiliere gratis. am un copil de 9 ani, elev, in intretinerea mea. in anul 2010, tatal a fost obligat sa ... (vezi toată discuția)
Pensie minor intretinere majorare ady_adriana ady_adriana Buna tuturor. am un copil de 8 ani, elev acum in clasa a 3/a. fostul sot a ramas fara servici de 1 an jumate, si ma chinui cu el pe la politie, parchet, ... (vezi toată discuția)